6/12/15

Φόνος για τα πρόβατα


Πατεράδες και γιοι

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν άμεσα η ανθρωποκτονία και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 23 και 49 ετών (γιος και πατέρας), που διαπράχθηκαν χθες (05-12-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.
Ειδικότερα, χθες (05-12-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες ο 23χρονος, τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, μεταφέρθηκε από τον 49χρονο πατέρα του σε νοσοκομείο της Λάρισας, όπου εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.
Ο 49χρονος πατέρας έφερε και ο ίδιος τραύματα από πυροβόλο όπλο στο χέρι και το πόδι και παραμένει νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του έχει βληθεί από πυροβόλο όπλο.

Άμεσα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι ημεδαποί μετέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, με το παραπάνω Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο σε ποιμνιοστάσιο, που διατηρούν δυο ημεδαποί, ηλικίας 51 και 28 ετών (πατέρας και γιος), με προφανή σκοπό την κλοπή.
Οι δύο ιδιοκτήτες ειδοποιηθέντες, μέσω συστήματος συναγερμού, για την παρουσία ατόμων στο ποιμνιοστάσιο τους μετέβησαν εκεί, όπου ο 51χρονος τους πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν σήμερα (06-12-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, οι δύο ημεδαποί, δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ανθρωποκτονίας, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, τα οποία ο 51χρονος κατείχε νόμιμα, ως αθλητής σκοποβολής, θήκη και κοντάκι πιστολιού, φυσιγγιοθήκη, εννέα φυσίγγια, καθώς και σουγιάς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.