5/12/15

Τα Ντοκουμέντα του Μαροκινού χασίς

Συμμετοχή του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. σε διεθνή επιχείρηση κατάσχεσης 13,5 τόννων κάνναβης στη Μεσόγειο
 

Στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης καταστολής της διακίνησης ναρκωτικών στην Μεσόγειο θάλασσα, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σε συνεργασία με τις Ισπανικές ΑρχέςCuerpo Nacional de Policia (CNP) and Vigilancia Aduanera (D.A.V.A.), Vigilancia Aduanera (D.A.V.A.), το M.A.O.C.-N1 και την Europol, συνέδραμε τις Ιταλικές Αρχές (Guardia di Finanza και ηD.C.S.A.2) στον εντοπισμό πρωινές ώρες της 02 Δεκεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή 10ν.μ. από τις νοτιοανατολικές ακτές της νήσου Pantelleria Ιταλίας, του φορτηγού πλοίου M/V MUNZURσημαίας Παναμά στην κατάσχεση περισσότερων από 13,5 τόννους κάνναβης (cannabis resinκαι στη σύλληψη των έντεκα (11) μελών του πληρώματός του Ουκρανικής και Γεωργιανής εθνικότητας.

Η συντονιστική δομή της εν λόγω διεθνούς επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Libeccio International” που συγκροτήθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας, πλαισιώθηκε από αξιωματικούς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., της Ισπανίας και της Europol και από τον Ιούνιο του 2015, έχει αποφέρει την κατάσχεση συνολικά 60 τόννων κάνναβης και τη σύλληψη 46 ατόμων.
Η εν λόγω διεθνής δράση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών του ενάντια σε κάθε μορφή οργανωμένης εγκληματικότητας και ιδιαίτερα της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών στη Μεσόγειο θάλασ