4/12/15

Ο πατριός της έδινε χασίς


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου και παράβασης της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, κατ’ επανάληψη και εξακολούθηση σε βάρος 16χρονης ανήλικης και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 53χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 16χρονης και της μητέρας της, σύμφωνα με την οποία ο 53χρονος, πρώην σύζυγος της μητέρας, προέβαινε κατ’ επανάληψη τα τελευταίο πέντε χρόνια περίπου, σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης, προτρέποντας την κάποιες φορές να κάνει χρήση ινδικής κάνναβης, πριν την τέλεση των πράξεων.
Παράλληλα, επικοινωνούσε μαζί της, μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, αξιώνοντας την αποστολή γυμνών και ημίγυμνων φωτογραφιών, της ιδίας και ανηλίκων κοριτσιών φίλων της.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων, προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.

Για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση των καταγγελλομένων, πρωινές ώρες χθες (3-12-2015), διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος νομότυπη έρευνα, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 53χρονου ημεδαπού, όπου και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις.
Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εβδομήντα (70) ψηφιακοί δίσκοι δεδομένων (CD-DVD), που περιείχαν σκληρό πορνογραφικό υλικό μεταξύ νεαρών ενηλίκων γυναικών και ηλικιωμένων ανδρών και φορητή ηλεκτρονική συσκευή - ταμπλέτα (tablet).
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ η εμπλοκή του 53χρονου σε ομοειδείς ή συναφείς πράξεις ερευνάται.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android: CYBERKID
  • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.