27/12/15

Πολύ πράμα ...

Οι Αποδείξεις







Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, που μετέφερε και εισήγαγε στην Ελλάδα από τη Δυτική Ευρώπη, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κοκαΐνη και κάνναβη), τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στην εγχώρια αγορά.
Ειδικότερα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης της δράσης εγκληματικού κυκλώματος διακίνησης σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, ειδικότερα δε κοκαΐνης, που εισήγαγε κατά κύριο λόγο από την Δυτική Ευρώπη, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.
Συγκεκριμένα πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των μελών του και ανιχνεύθηκε η σχεδιαζόμενη, εκ μέρους τους εισαγωγή από την Ολλανδία στην Ελλάδα ποσότητας κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών .

Κατά την διερεύνηση της υποθέσεως και την συνεχή επιτήρηση των προαναφερομένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, αποκαλύφθηκε η δράση των τριών (3) υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι κατεύθυναν τον 45χρονο ημεδαπό, οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου διεθνών μεταφορών, συνεργάτη τους, στη σχεδίαση και εκτέλεση μεταφοράς και εισαγωγής στην Ελλάδα ποσότητας ναρκωτικών από την Ολλανδία.
Κατόπιν των ανωτέρω, βραδινές ώρες της 23-12-2015, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και τη συμμετοχή Λιμενικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίσθηκε, κατά την άφιξή του στο λιμένα, Πατρών, προερχόμενο από Ανκόνα Ιταλίας, φορτηγό όχημα, έμφορτο με νόμιμο φορτίο φαρμάκων, οδηγούμενο από τον 45χρονο ημεδαπό , εντός της καμπίνας του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν - 8.975 - γραμμάρια κοκαΐνης .
Την συγκεκριμένη ποσότητα κοκαΐνης είχε παραλάβει ο 45χρονος, προ ολίγων ημερών σε τοποθεσία πλησίον των συνόρων Βελγίου-Ολλανδίας, με τη βοήθεια 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί για τον συντονισμό της παραλαβής και της μεταφοράς της κοκαΐνης.
Ταυτόχρονα με τη σύλληψη του 45χρονου ημεδαπού στην Πάτρα, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές των Αθηνών (Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Παγκράτι) και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που πρόκειται για τρείς (3) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24, 28 και 39 ετών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • -8.975- γραμμάρια κοκαΐνης.
  • -23- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
  • Δύο (2) περίστροφα
  • Ενενήντα πέντε (95) φυσίγγια
  • Το χρηματικό ποσό των -29.900- ευρώ
  • Ένα (1) Φορτηγό αυτοκίνητο (τράκτορας)
  • Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
  • Ένδεκα (11) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
  • Ένα (1) tablet
Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται στο ποσόν του 400.000 ευρώ.
Από την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, και την μεθοδολογία δράσης της προκύπτει ότι τα μέλη της είχαν καταρτίσει εξειδικευμένη υποδομή, που αποσκοπούσε στη διαρκή εγκληματική της δράση και την αποκόμιση μεγάλων κερδών.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.