5/12/15

Απατεώνας στις πωλήσεις


Συνελήφθη στα Γλυκά Νερά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γλυκών Νερών, ένας 58χρονος ημεδαπός για απάτες, υπεξαιρέσεις οχημάτων και πλαστογραφία σε βάρος πωλητών και υποψήφιων αγοραστών μεταχειρισμένων οχημάτων.
Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα που πραγματοποίησε το Τ.Α. Γλυκών Νερών, ο συλληφθείς από το 2011 διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιδιωτών, οι οποίοι διέθεταν τα οχήματα τους προς πώληση μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο.
Ειδικότερα, ο 58χρονος προσποιούμενος τον αγοραστή, ερχόταν αρχικά σε τηλεφωνική επικοινωνία είτε απ’ ευθείας είτε μέσω μηνυμάτων με πωλητές οχημάτων τους οποίους αναζητούσε μέσω διαφόρων αγγελιών. Εν συνεχεία, αφού τους έπειθε για την φερεγγυότητα του, υποδυόμενος τον υψηλόμισθο δημόσιο υπάλληλο, τους αποσπούσε τα οχήματα τα οποία μεταβίβαζε στο όνομα του με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις, συμφωνώντας ως τρόπο πληρωμής τη χρήση συναλλαγματικών τις οποίες εν γνώσει του δεν είχε την πρόθεση να εξοφλήσει.

Ακολούθως, εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές, μεταπωλώντας άμεσα τα οχήματα σε εξαιρετικά συμφέρουσες και δελεαστικές τιμές προκειμένου να λαμβάνει το τίμημα εξ ολοκλήρου.
Υπολογίζεται ότι το οικονομικό όφελος από την παράνομη αυτή δραστηριότητα υπερβαίνει το ποσό των 70.000 ευρώ.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαοκτώ (18) υποθέσεις απάτης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις.
Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του 58χρονου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης με συνολική ποινή φυλάκισης 30 μήνες.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.