14/12/15

... Kατσικοκλέφτες

Τα Κλεμμένα




Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, δεκατρείς (13) κλοπές από αποθήκες, αυλές κατοικιών και αγροκτήματα σε χωριά της Ρόδου.
Για τις περιπτώσεις αυτές συνελήφθη ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή, διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..
Παράλληλα κατηγορείται και ένας 64χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρησης ανακυκλώσιμων υλικών, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα προχθές (12.12.2015) το βράδυ, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάπραξης κλοπών σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος και βρέθηκαν στην κατοχή του, μεταξύ άλλων τέσσερα βαλιτσάκια με οικοδομικά εργαλεία.
Από την εξέλιξη της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, ο κατηγορούμενος τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινούνταν στις περιοχές Κρεμαστή, Παστίδα, Θεολόγος, Παραδείσι, Δαματριά και επιδιδόταν στη διάπραξη κλοπών αφαιρώντας σίδερα, οικοδομικά και γεωργικά εργαλεία, γεννήτριες, καλώδια, καύσιμα (βενζίνη) και άλλα παρεμφερή υλικά.
Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού και σε αποθήκη σπιτιού του6 βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος κλοπιμαίων, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Επιπλέον, προέκυψε ότι ο δράστης είχε πουλήσει κλεμμένα εργαλεία στον 64χρονο, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Συνολικά, εξιχνιάστηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών και ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.