18/1/16

Λήστεψαν 96χρονο


Συνελήφθησαν στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας, μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας και της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, τέσσερις (4) ημεδαποί (38χρονος, 37χρονη, 20χρονος και 14χρονος), οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας και απρόκλητη σωματική βλάβη σε βάρος 96χρονου ημεδαπού στη Χαλκίδα.
Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι, μετέβησαν χθες το μεσημέρι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην οικία του ηλικιωμένου, όπου ο 38χρονος και η 37χρονη προσπάθησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό της οικίας, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να ζητήσουν κάποιες πληροφορίες.

Ο 96χρονος δεν τους επέτρεψε την είσοδο και τότε με την συνδρομή ενός εκ των άλλων συνεργών τους, έσπρωξαν τον ηλικιωμένο προς το εσωτερικό της οικίας, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την πτώση του και τον ελαφρύ τραυματισμό του.
Λόγω της αντίστασης του παθόντα, οι τρεις ανωτέρω κατηγορούμενοι αποχώρησαν από την οικία και επιβιβάστηκαν στο προαναφερόμενο όχημα, όπου τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από άμεσες και συντονισμένες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Νέα Αρτάκη το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις κατηγορούμενοι και τους συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 38χρονου, κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.