4/1/16

Στο Κέντρο των εξελίξεων

Άμεση Δράση
Δίπλα στον Αρχηγό διακρίνεται ο οικοδεσπότης της Άμεσης Δράσης, Ταξίαρχος Βασίλης Τσίγκος

Εξ αριστερών με την κόκκινη γραβάτα [λόγω ημερών] ο Αντιστράτηγος Κώστας Μιχαιρίνας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, κατά την αλλαγή του έτους, επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου αντήλλαξαν ευχές με το προσωπικό και απηύθυναν μέσω ασυρμάτου εορταστικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία.
Στο μήνυμα του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επεσήμανε τα ακόλουθα:
«Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Χρονιά!
Το 2016 να είναι πολύ καλύτερο με λιγότερες δυσκολίες και λιγότερα προβλήματα. Είναι η χρονιά αυτή στην οποία θα δοθεί η μεγάλη μάχη, προκειμένου να φύγουμε από την κατάσταση της βαθειάς κρίσης και να πάμε σε καλύτερες μέρες.

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να είσαστε αυτή τη βραδιά μακριά από τους συγγενείς, τις οικογένειες και τα προσφιλή σας πρόσωπα. Το ξέρω και από τη δική μου εμπειρία τριάντα πέντε χρόνια στο στρατό, αλλά αυτές είναι ανάγκες της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και το κοινωνικό σύνολο και η κοινωνία μας αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά σας απόψε αλλά και κάθε μέρα και σας ευχαριστούμε γι αυτό.
Για να μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος να διασκεδάζει αυτή τη στιγμή, να απολαμβάνει την οικογενειακή του ηρεμία, εσείς δυσκολεύεστε και ζορίζεστε αυτή τη στιγμή, αλλά δε γίνεται διαφορετικά.
Σας ευχαριστούμε για το έργο σας, σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας και πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.
Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά! ».
Στη συνέχεια, στο μήνυμά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης,ανέφερε τα εξής:
«Γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγαπητοί συνάδελφοι.
Η απαρχή της νέας αυτής χρονιάς, ας μας γεμίσει μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας και ας σηματοδοτήσει ένα νέο και δημιουργικό ξεκίνημα για να μας δώσει τη δύναμη να κατακτήσουμε τους προσωπικούς και επαγγελματικούς μας στόχους.
Γνωρίζω, ότι όλοι μας αυτές τις στιγμές θα προτιμούσαμε να τις μοιραζόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα. Όμως εμείς οι αστυνομικοί έχουμε ένα μεγάλο προτέρημα: την «αστυνομική οικογένεια», που τα δεσμά της είναι πολύ ισχυρά και έχει δυνατά θεμέλια.
Με συλλογική δουλειά και κοινή προσπάθεια, κατορθώσαμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια στο πλευρό του πολίτη, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.
Το έτος που πέρασε ανταποκριθήκαμε με επιτυχία στην αποστολή μας, ενισχύσαμε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και αποδείξαμε ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα, η Αστυνομία αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα σταθερότητας και συνοχής.
Για τη νέα χρονιά που έρχεται, οφείλουμε να προσπαθήσουμε περισσότερο, να θέσουμε στόχους και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αποστολή μας.
Σας καλώ λοιπόν, τη νέα χρονιά που έρχεται, να εργαστούμε συλλογικά με μεθοδικότητα και πνεύμα αλληλεγγύης, να διακριθούμε για τον επαγγελματισμό και την αίσθηση του καθήκοντος, να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της πολιτείας μας με όλες μας τις δυνάμεις και να δεσμευτούμε για τη συνέχιση των προσπαθειών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του.
Οφείλω όμως, να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την καθημερινή προσπάθεια και απόδοσή σας, την υπευθυνότητα που σας διακρίνει και πάνω από όλα να σας ευχαριστήσω θερμά ώστε να συνεχίσετε με πνεύμα ομοψυχίας και αλληλεγγύης τον καθημερινό σας αγώνα και σας διαβεβαιώ πως η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία θα είναι πάντα δίπλα σας.
Τέλος, εύχομαι το 2016 να μετουσιωθούν σε πράξεις και έργα, οι επιθυμίες σας, μα πάνω απ όλα εύχομαι να είναι μία δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και τύχη για εσάς και τις οικογένειές σας.
Καλή Χρονιά, Χρόνια πολλά!».