8/1/16

Περάστε, σκουπίστε ...

Αστυνομικοί με χρέη καθαρίστριας

Καταγγελίες συνδικαλιστών για αστυνομικούς με χρέη καθαρίστριας

Για αστυνομικές υπηρεσίες-χωματερές κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, «το θέατρο του παραλόγου στην Ελληνική Αστυνομία συνεχίζεται. Ο κατήφορος στην εύρυθμη λειτουργία υπηρεσιών μέσα σε συνθήκες υγιεινής δεν έχει δυστυχώς τελειωμό. Χαρακτηριστικό και πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι με τη λήξη της σύμβασης έργου καθαριότητας της ΓΑΔΑ αλλά και σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, πλέον τον ρόλο της καθαριότητας στις αστυνομικές υπηρεσίες δεν τον έχουν οι καθαρίστριες αλλά τον έχουν αναλάβει εξολοκλήρου οι συνάδελφοι».

Και επισημαίνουν: «Ενώ έως τώρα η συνήθης πρακτική προέβλεπε ότι έως την υπογραφή της νέας ετήσιας σύμβασης έργου στο τέλος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους δίνονταν στο μεσοδιάστημα τρίμηνη παράταση από την πλευρά της υπηρεσίας, φέτος για πρώτη φορά η παράταση αυτή δεν δόθηκε αφήνοντας τα τμήματα γυμνά από καθαρίστριες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγιεινή του προσωπικού, των πολιτών που καθημερινά επισκέπτονται τα τμήματα και βέβαια των κρατουμένων που φυλάσσονται στα κρατητήρια. Το ίδιο χρονικό διάστημα η έλλειψη ειδών καθαριότητας είναι πλέον τόσο εμφανής που οι συνάδελφοι αναγκάζονται να αγοράζουν και αυτά τα υλικά "ρεφενέ" ώστε να διατηρούν την καθαριότητα στους χώρους από μόνοι τους».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ζητά από την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να βρεθεί άμεσα «νομοθετική λύση ώστε να μην υπάρξει άλλη κωλυσιεργία στην ανάθεση της σύμβασης έργου και να επιστρέψουν άμεσα στις υπηρεσίες τα συνεργεία καθαριότητας».