21/1/16

Ο γιος πίσω από τους φόνους των γονιών του


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ανθρωποκτονία, που διαπράχθηκε την 15-02-2015, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού (78χρονου και 66χρονης) , στην περιοχή Σφηνάρι του Δήμου Κισσάμου. 
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν σήμερα (21-01-2016) , στα Χανιά, τρεις ημεδαποί ηλικίας 47, 49 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανιών, προέκυψε ότι ο 49χρονος έπεισε τον 47χρονο (γιό του 78χρονου) να τον πληροφορήσει, σχετικά με τη φύλαξη μεγάλου χρηματικού ποσού, που είχε στην οικία του ο 78χρονος, ύστερα από αναλήψεις που είχε πραγματοποιήσει σε προγενέστερο χρόνο από Τραπεζικά Καταστήματα.

Από την πρόοδο της διενεργηθείσας προανάκρισης προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, το απόγευμα της 15.02.2015 μετέβησαν με όχημα, ιδιοκτησίας του 49χρονου, στην οικία των ηλικιωμένων, με σκοπό τη ληστεία. Στην οικία εισήλθαν ο 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος παρέμεινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Για να εξαναγκάσουν τους ηλικιωμένους να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων, τους κατάφεραν χτυπήματα με ξύλο και αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι), με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους. Ακολούθως, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν ενώ για να αποκρύψουν τα ίχνη τους πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή.
Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν απομίμηση όπλου ( replica ) και ναρκωτικά δισκία.
Επιπλέον σε βάρος του 49χρονου και του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων και στη συνέχεια εκδόθηκαν εντάλματα συλλήψεως από την κ. Ανακρίτρια Χανίων σε βάρος τους, τα οποία εκτελέστηκαν άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.