18/1/16

Έμπαινε Τόσκα με τις καινοτομίες





Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2016, τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα και ανακοίνωσε ο ίδιος στους σπουδαστές την απόφασή του σχετικά με αλλαγές στη διαμονή και τη σίτισή τους, την οποία έχει υπογράψει εδώ και δύο ημέρες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τόσκας ανακοίνωσε ότι στο εξής οι δόκιμοι Υπαστυνόμοι της Β', Γ' και Δ' τάξης της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας θα έχουν τη δυνατότητα, μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος, να εξέρχονται, να διαμένουν και να σιτίζονται εκτός της Σχολής.
Με την παραπάνω απόφαση, ικανοποιεί ένα αίτημα που επί δύο σχεδόν δεκαετίες εκκρεμούσε προς ρύθμιση, ενώ παράλληλα βοηθά να γίνει ένα σοβαρό βήμα προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της δημοκρατικής νοοτροπίας στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και της ουσιαστικότερης επαφής τους με την κοινωνία.

“Σκοπός μας είναι να παράγουμε Αξιωματικούς χρήσιμους στην κοινωνία και στο λαό, άρα πρέπει να έχουν τη μόρφωση και την κοινωνικοποίηση που απαιτείται”, είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της ομιλίας του προς τους σπουδαστές ο κ. Τόσκας.
Στο κείμενο της σχετικής απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη επισημαίνεται το γεγονός ότι “οι σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις επιβάλλουν η εκπαίδευση των μελλοντικών Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι προσανατολισμένη στις ανάγκες των πολιτών”. Αναφέρεται επίσης ότι “το έργο που καλούνται να επιτελέσουν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις σε πλήθος αντικειμένων, οι οποίες δεν μπορούν να παρασχεθούν μόνο με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχονται εντός της Σχολής, αλλά καθίσταται αναγκαίο να δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να έχουν πρόσβαση σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς για την έτι περεταίρω διεύρυνση των γνώσεών τους και την ακαδημαϊκή τους κατάρτιση (συμμετοχή αυτών σε ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αναζήτηση πληροφοριών σε βιβλιοθήκες, εκμάθηση ξένων γλωσσών και χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λ.π.).