20/1/16

Πρώην μέλη της RAF συνδέονται με απόπειρα ληστείας τεθωρακισμένου

Παραμένουν ασύλληπτα - Επιχείρησαν το περασμένο καλοκαίρι κοντά στη Βρέμη

Πρώην μέλη της RAF συνδέονται με απόπειρα ληστείας τεθωρακισμένου
Τα τρία μέλη της RAF σε παλαιότερες φωτογραφίες τους

Τρία πρώην μέλη της οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF) που παραμένουν ασύλληπτα συνδέονται με την απόπειρα ληστείας ενός τεθωρακισμένου οχήματος κοντά στη Βρέμη πέρυσι το καλοκαίρι.

Το DNA που βρέθηκε στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για να διαφύγουν ταιριάζει με εκείνο των Ντανιέλα Κλέτε (57 ετών σήμερα), Ερνστ-Φόλκερ Βίλχελμ Στάουμπ (58 ετών σήμερα) και Μπουρκχάρντ Γκάρβεκ, ανέφερε το γερμανικό δίκτυο NDR.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τα ευρήματα, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις 6 Ιουνίου, τρεις μασκοφόροι έκλεισαν το δρόμο σε τεθωρακισμένο όχημα σε πάρκινγκ. Ένας άνοιξε πυρ, αλλά οι δράστες δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στο τεθωρακισμένο όχημα.

Τελικά, κατάφεραν να διαφύγουν.

Στοιχεία του DNA συνδέουν, επίσης, την Κλέτε και τον Στάουμπ, με μία παρόμοια ληστεία τεθωρακισμένου το 1999, αναφέρει το NDR.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα μέλη της RAF μπορεί να μην διαθέτουν χρήματα και ότι πραγματοποιούν ληστείες με στόχο να χρηματοδοτήσουν ένα νέο αστικό αντάρτικο.

Η RAF, γνωστή και με την ονομασία «Ομάδα Μπάαντερ-Μάινχοφ», ιδρύθηκε το 1970 με πρωτεργάτες τους Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουν Ένσλιν, Γιαν-Καρλ Ράσπε, Ουλρίκε Μάινχοφ.

Έδρασε επί 28 χρόνια και οι επιθέσεις της στοίχισαν τη ζωή σε 34 άτομα. Το 1977 ήταν μια χρονιά-σταθμός για την RAF αφού προχώρησε σε πολλές δολοφονίες πολιτικών και οικονομικών στελεχών, ενώ οι ιστορικοί ηγέτες της πέθαναν -κατά τις αρχές αυτοκτόνησαν- στη φυλακή.