29/1/16

Toυριστική Police




Ξεκίνησαν από τις 26-01-2016 και στα Χανιά, οι περιπολίες αστυνομικών με ποδήλατα. Τη συγκεκριμένη δράση, που εφαρμόζεται πιλοτικά, με τη χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, έχει στελεχώσει επιλεγμένο αστυνομικό προσωπικό του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων.
Αποστολή της συγκεκριμένης ομάδας είναι η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών των Χανίων, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, στόχος είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας, για άμεση ανταπόκριση και διαχείριση περιστατικών.
Οι αστυνομικοί – ποδηλάτες για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή (ποδηλάτη) και είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη.
Σημειώνεται ότι η αστυνόμευση με ποδήλατα θα εφαρμόζεται σε όλη τη διάρκεια του έτους. Έχει τα χαρακτηριστικά ολοκληρωμένου προγράμματος, καθώς περιλαμβάνει σχεδιασμό για όλα τα επιμέρους στάδια ανάπτυξης και υλοποίησής του, ενώ τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από τις αρμόδιες επιτελικές δομές, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αποδοτικότητά τους.