11/2/16

Η ελίτ ...

Τα Ντοκουμέντα


Εξαρθρώθηκαν, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας  Αττικής, δύο (2) εγκληματικές οργανώσεις, άμεσα συνεργαζόμενες και  δραστηριοποιούμενες στην ανεύρεση-εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συνελήφθησαν στις 9-2-2016, μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Περιστέρι, Ίλιον),  εννέα (9) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, εκ των οποίων πέντε (5) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 23, 24, 24, και 30 ετών και τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 20, 23, 33 και 34 ετών. Συνεργοί των ανωτέρω και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 52 ετών οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.


Ειδικότερα, η  Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών μετά από διερεύνηση πληροφοριών, αναφορικά με την εγκληματική δράση δύο πολυμελών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων και δημιουργίας "προφίλ" των δραστών, αποκάλυψε την εγκληματική δράση των δύο (2) οργανώσεων και ταυτοποίησε τα μέλη της.
Κατά τη  διερεύνηση  της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δομή της πρώτης οργάνωσης  και ο ηγετικός ρόλος 23χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος σε άμεση συνεργασία με τον 30χρονο αναζητούμενο ημεδαπό οργάνωνε και συντόνιζε την ανεύρεση-εισαγωγή από την Αλβανία ποσοτήτων ναρκωτικών και την περαιτέρω προμήθεια των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, τα οποία ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, σε διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Η δεύτερη οργάνωση διευθύνετο από τον 33χρονο ημεδαπό, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως από τον 30χρονο υπήκοο Αλβανίας και την περαιτέρω προμήθεια των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, τα οποία ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών, σε διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης διερευνώνται -277- ακόμα περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, από τα μέλη των προαναφερόμενων εγκληματικών οργανώσεων, σε διάφορα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Σε έρευνες σε οικίες στις προαναφερόμενες περιοχές βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

·                -20.927- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης
·                -461- γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης
·                                         -152- γραμμ. κοκαΐνης
·                                         -0,8- γραμμ. MDMA
·                                         -10- δενδρύλλια κάνναβης σε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας
·                Το χρηματικό ποσό των  -27.415-  ευρώ
·                Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
·                Μία (1) μοτοσυκλέτα
·                Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα και οκτώ (8)  φυσίγγια.
·                Τρία (3) σπρέι παραλυτικού αερίου
·                Δεκαοκτώ (18) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
·                Πέντε (5) ζυγαριές ακριβείας

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.