25/2/16

Εικονικές πωλήσεις


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών εξιχνιάστηκαν 9 υποθέσεις διαδικτυακής άπατης και σχηματίστηκε τακτική διαδικασία σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, ο προαναφερόμενος τελούσε διαδικτυακές απάτες κατ’ εξακολούθηση, αναρτώντας αγγελίες σε διαδικτυακή σελίδα για πώληση εικονικών οχημάτων (αυτοκινήτων/δίκυκλων μοτοσυκλετών) και κινητών τηλεφώνων με δελεαστικές προσφορές.

Στη συνέχεια αφού έπειθε τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους για την αγορά των υποτιθέμενων προϊόντων, τους ζητούσε να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων.
Πιο αναλυτικά, ο νεαρός άνδρας με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριο με Οκτώβριο του 2015, κατάφερε να εξαπατήσει και να αποσπάσει από 9 ανυποψίαστους αγοραστές (8 ημεδαπούς και 1 υπήκοο Αλβανίας) σε διάφορες περιοχές της χώρας, το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.630 ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται για ενδεχόμενη εμπλοκή του σε παρόμοιες υποθέσεις καθώς και για τυχόν εντοπισμό και άλλων παθόντων.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.