29/2/16

Xασίς με jet ski

Μπενίτσες: Δεν ξανάγινε

Τα Ντοκουμέντα




Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (26.02.2016) το βράδυ σε παραλιακή περιοχή της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο αλλοδαποί διακινητές κάνναβης.
Αναλυτικότερα ο εντοπισμός και η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από πολύμηνη συστηματική έρευνα κατά την διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί ανέλυσαν την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, οι δύο αλλοδαποί, στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης στην Κέρκυρα και τη μετέπειτα προώθηση τους σε άλλες περιοχές τις χώρας.
Συνολικά κατασχέθηκαν 45 συσκευασίες με κάνναβη, μεικτού βάρους 46 κιλών και 339 γραμμαρίων , τις οποίες είχαν παραλάβει λίγη ώρα πριν την σύλληψη τους, από ταχύπλοο σκάφος, τύπου jet ski .

Κατά την διάρκεια της αιφνιδιαστικής αστυνομικής επέμβασης και διαδοχικών αστυνομικών ερευνών, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 37χρονος στο σημείο που είχε αποκρύψει τις συσκευασίες της κάνναβης, ενώ ο 49χρονος στην κατοικία που διέμενε προσωρινά στην περιοχή της Λευκίμμης στην Κέρκυρα.
Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας που πραγματοποιεί τις έρευνες εξετάζεται η συμμετοχή του 37χρονου και του 49χρονου , σε αντίστοιχες υποθέσεις διακίνησης ποσοτήτων κάνναβης στην Κέρκυρα, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Οι δύο συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, στην οποία βαρύνονται με την κατηγορία της οργανωμένης εισαγωγής στην χώρα ναρκωτικών ουσιών, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας .