22/3/16

Για θέματα τουρισμού



Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκε σήμερα 22 Μαρτίου 2016, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Νίκο Κογιουμτσή, τον ταμία του Συλλόγου, Νίκο Γιαννόπουλο και το μέλος του Συλλόγου και Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων – Υπεύθυνο του Ιστορικού Κέντρου Ηλία Βλαχάκη.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Τζίγκος.

Το αντικείμενο της συνάντησης αφορούσε γενικότερα στην αστυνόμευση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Πλάκα, Μοναστηράκι, Σύνταγμα, Ακρόπολη) αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Πρωτεύουσας, ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, που έχουν αναπτύξει οι δυο πλευρές, έγιναν ειδικότερες αναφορές στους τομείς της πρόληψης και αποτροπής της παραβατικότητας, του παραεμπορίου, της επαιτείας, των ρυθμίσεων και παρεμβάσεων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και της εξυπηρέτησης των τουριστών και επισκεπτών της πόλης.
Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λήψη των αντίστοιχων μέτρων, κατά τη διάρκεια της περσινής τουριστικής περιόδου.
Όσον αφορά ειδικότερα στην επικείμενη τουριστική περίοδο και για την καλύτερη διευθέτηση και ρύθμιση των παραπάνω θεμάτων, κατατέθηκαν, συζητήθηκαν και αντηλλάγησαν απόψεις και προτάσεις, οι οποίες θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα παραγωγική, εκφράστηκε η κοινή βούληση, το περιβάλλον ασφάλειας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας, να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και τη φετινή περίοδο, προς όφελος του τουρισμού της χώρας μας.