17/3/16

Τους έβγαλε "λάδι" ο Πολ Σαράκης

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΙΕΡΕΙΣ
Αθώοι οι τρεις Ρουμάνοι ιερείς για την κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου Εαξαγοράσιμη η ποινή για αυτόν που έκλεψε το λείψανο και το έκρυψε

 ΣΤΑ «ΜΑΛΑΚΑ» ΟΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ  
 Με έκδηλη ικανοποίηση από την απόφαση του δικαστηρίου οι τρεις ιερείς φωτογραφίζονται με τον ποινικολόγο Παύλο Σαράκη και με την επίτιμο Πρόξενο της Ρουμανίας στην Πάτρα


Αθώοι κηρύχθηκαν με απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας μετά και από την απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, οι τρεις Ρουμάνοι Ιερείς, που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από τη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, που σημειώθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 2015.
Οι ιερείς  είχαν οργανώσει εκδρομή ομοεθνών τους για προσκύνημα σε διάφορα μοναστήρια της χώρας μας. Κατά την επίσκεψή τους στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από τη λειψανοθήκη το χέρι του Αγίου Χαραλάμπους. Σήμανε συναγερμός στις Αρχές ασφαλείας της Αχαΐας, όπου μετά από έρευνα ανευρέθη το ιερό λείψανο, συλλαμβάνοντας για διακεκριμένη κλοπή τους τρεις ορθόδοξους ιερείς, έναν ακόμη δόκιμο μοναχό και έναν ιδιώτη από το group των προσκυνητών, οδηγώντας τους στον ανακριτή Καλαβρύτων όπου διέταξε την προφυλάκισή τους.  Η σύλληψή τους τον περασμένο Οκτώβριο ήταν ένα ισχυρό σοκ και για την Εκκλησία της Ρουμανίας.  Οι Ρουμάνοι ιερείς είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην ορθόδοξη κοινότητα της χώρας τους. Με σημαντικό ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο. Μια υπόθεση που έλαβε ευρεία δημοσιότητα στη Ρουμανία.
Για τον δράστη, τον δόκιμο μοναχό που άρπαξε  και έκρυψε το λείψανο και στη συνέχεια υπέδειξε στους Αστυνομικούς   το σημείο που το είχε «θάψει» παραδεχόμενος την πράξη του, το Δικαστήριο επέβαλλε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης  4 ετών υπό τον όρο καταβολής χρηματικής εγγύησης 500 ευρώ για να έχει αναστέλλουσα δύναμη η εφεσή του . Στον δεύτερο ιδιώτη Ρουμάνο, επεβλήθη ποινή φυλάκισης 3 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα για απλή συνεργεία σε διακεκριμένη κλοπή. Άσκησαν και οι δύο έφεση και αφέθησαν ελεύθεροι.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των ιερέων Παύλος Σαράκης (φώτο), μετά την έκδοση της απόφασης, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ:
 «Μετά από μια διεξοδική ακροαματική διαδικασία απεδείχθη ότι οι τρεις ιερείς ουδεμία συμμετοχή είχαν στην κλοπή του λειψάνου. Υπέστησαν μια σκληρή δοκιμασία ενώπιον ανθρώπων και Θεού. Η λύτρωση  τους ήρθε με την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου». 
                                                     _________