8/4/16

... Πήδηξε απ' το πλοίο

Δραπέτης

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 5-4-2016 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, ένας 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, δραπέτης φυλακών και ένας 60χρονος ημεδαπός για υπόθαλψη εγκληματία.
Ειδικότερα, ο 37χρονος αναζητείτο ως δραπέτης από την 6-2-2016,όταν κατά τη διάρκεια ελεγχόμενης επιβίβασης του σε πλοίο με τελικό προορισμό τις Φυλακές Αλικαρνασσού, απέδρασε προ του απόπλου του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά. Επιπλέον, μαζί του απέδρασε και ένας 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Καζακστάν, ο οποίος συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα (25-2-2016).

Ο 37χρονος αλλοδαπός είχε καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης είκοσι ετών (20) και χρηματική ποινή -1.000- ευρώ για ληστεία και σε κάθειρξη επτά (7) ετών για διακεκριμένες κλοπές, ενώ επιπλέον ήταν υπόδικος δυνάμει σχετικού εντάλματος προσωρινής κράτησης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 60χρονος εν γνώσει του απέκρυπτε, από την ημέρα της απόδρασης, τον 37χρονο στην οικία του στον Ωρωπό Αττικής, προκειμένου ο τελευταίος να αποφύγει τη σύλληψη.
Σε έρευνα στην οικία που διέμεναν οι δύο (2) συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) μονόκαννη καραμπίνα, ένα (1) ζευγάρι χειροπέδες καθώς και διάφορα τιμαλφή.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.