20/4/16

Η γαϊδουρινή υπομονή του δημάρχου

Για να μην φάει ξύλο


Έφοδο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου έκαναν αργά χθες τη βράδυ απολυμένοι συμβασιούχοι της καθαριότητας και λίγο έλειψε να το μετατρέψουν σε ρινγκ.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politesoraiokastrou.gr, οι διαδηλωτές δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα τριών μηνών, ενώ τα πνεύματα οξύνθηκαν χθες μετά τη τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο οποίος, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης έντασης δέχτηκε ένα μπουκάλι νερό στο πρόσωπο!

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν οι απολυμένοι συμβασιούχοι της καθαριότητας κινήθηκαν κατά του δημάρχου, κ. Γαβότση, ωστόσο, αποφεύχθηκαν χειρότερα επεισόδια χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Υπενθυμίζεται ότι οι 53 απολυμένοι συμβασιούχοι της καθαριότητας προσελήφθησαν κανονικά (με διαδικασία ΑΣΕΠ) στην εκπνοή του περασμένου έτους και τρεις μήνες μετά ο δήμος προχώρησε στις καταγγελίες των συμβάσεών τους πριν αυτές λήξουν. Στην αρχή του δημοτικού συμβουλίου -που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ- η διοίκηση απέρριψε την πρόταση που είχε καταθέσει σύσσωμη η αντιπολίτευση για αναμόρφωση προϋπολογισμού, με σκοπό να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν οι απολυμένοι συμβασιούχοι.