13/4/16

Το μπουμπούκι και ο δραπέτης


Εξαρθρώθηκε, από την Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες και καταστήματα στην Αττική και στην Κρήτη.
Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 11-4-2016 στο Χαλάνδρι, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη μέλη της σπείρας. Πρόκειται για έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, δραπέτη φυλακών και έναν 35χρονο έγκλειστο των φυλακών, ο οποίος είχε συλληφθεί για διαρρήξεις-κλοπές από κοσμηματοπωλεία και πλαστογραφία.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί μία (1) απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή και ληστεία σε βάρος ημεδαπού, δύο (2) κλοπές από οικίες και μία (1) κλοπή από κατάστημα σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, στις 19-1-2015 στο Παλαιό Φάληρο, οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και τραυμάτισαν με μαχαίρι 45χρονο ημεδαπό, τον οποίο στη συνέχεια απήγαγαν, επιβιβάζοντάς τον σε κλεμμένο όχημα και ακολούθως ύστερα από καταδίωξη αστυνομικών, εγκατέλειψαν στην περιοχή του Βύρωνα.
Επιπλέον, στις 6-10-2016 διέρρηξαν κατάστημα σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ιεράπετρας Κρήτης από όπου αφαίρεσαν χρήματα, ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και πλήθος φιαλών ποτών, ενώ στις 28-5-2014 και στις 8-1-2015 διέρρηξαν οικίες στο Παλαιό Φάληρο και στην Ραφήνα αντίστοιχα, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή και τα οχήματα των ιδιοκτητών.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.