10/5/16

Aπαγωγή και θάνατος


Πρωινές ώρες της 17-4-2016, προσήλθε στις αστυνομικές Αρχές ημεδαπή γυναίκα και κατήγγειλε την αρπαγή του 60χρονου ομογενή από το Καζακστάν, συζύγου της.
Η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι την προηγουμένη (16-4-2016) το βράδυ την κάλεσε τηλεφωνικώς ο σύζυγός της και της γνωστοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής. Στη συνέχεια συνομίλησε με έναν εκ των δραστών, ο οποίος απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Η καταγγέλλουσα, αφού συγκέντρωσε το χρηματικό ποσό και καθοδηγούμενη από τους δράστες τηλεφωνικώς, μετέβη πρώτες πρωινές ώρες της 17-4-2016 στα διόδια της Ελευσίνας. Στο σημείο εμφανίσθηκαν δύο (2) άγνωστα άτομα, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, έχοντας καλυμμένα με κουκούλες τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας πολεμικά τυφέκια, παρέλαβαν τα λύτρα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Έκτοτε δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία των δραστών ή του απαχθέντα με την οικογένειά του.
Επισημαίνεται ότι η αρπαγή καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές από τους οικείους του μετά την παράδοση των λύτρων.
Χθες (9-5-2016) το πρωί, μέσα σε κανάλι του Μόρνου σε περιοχή της Βοιωτίας, βρέθηκε η σορός του 60χρονου, με δεσμευμένα τα χέρια και τα πόδια και έχοντας δεμένο στην πλάτη σακίδιο γεμάτο πέτρες.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.