10/5/16

Το κτήνος


Ένα από τα πέντε θύματα του Douglas Barr, του Άγγλου παιδόφιλου που καταδικάστηκε πρόσφατα σε 20ετή κάθειρξη για την κακοποίηση στην οποία υπέβαλε επί χρόνια τα ίδια του τα παιδιά, «έσπασε» τη σιωπή της και μίλησε στη Sunday Post για τα βασανιστήρια που πέρασε στα χέρια του σαδιστή «πατέρα» της. 

Όπως αποκαλύπτει η νεαρή κοπέλα, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτεται για νομικούς λόγους, ο Barr άρχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά από τα 14 της, ενώ οι επιθέσεις του συνεχίστηκαν για πολλά ακόμη χρόνια. Οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε στην βρετανική εφημερίδα σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη είναι τόσο φρικτές που δεν είναι δυνατόν να δημοσιευτούν. Ωστόσο το δημοσίευμα αναφέρει ενδεικτικά ότι, κατά τις επιθέσεις του, ο Barr χτυπούσε την κοπέλα με ένα καμουτσίκι, ενώ δεν ήταν λίγες εκείνες οι φορές που την είχε απειλήσει με όπλο.

«Καθόταν αμίλητος σε μία καρέκλα με το όπλο στα πόδια του και με κοιτούσε απειλητικά. Μπορεί να μην έλεγε τίποτα αλλά ήξερες τι εννοούσε»
, αναφέρει η άτυχη κοπέλα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, η βία στο σπίτι-κολαστήριο όπου διέμεναν στον Ταυρωνίτη Χανίων δεν προερχόταν μόνο από τον «πατέρα» της οικογένειας αλλά και από την 56χρονη σύζυγό του, την Julie, η οποία ήταν εξαιρετικά ευέξαπτη και είχε τρομαχτικά ξεσπάσματα θυμού. Με τα ίδια της τα μάτια η κοπέλα την είχε δει να «καρφώνει» στο πόδι ενός από τα αδέρφια της ένα μεγάλο πηρούνι, ενώ όπως αναφέρει και στην ίδια είχε επιτεθεί κάποια στιγμή με μαχαίρι.

Ο 56χρονος είχε μανία με τα όπλα και διατηρούσε αρκετά από αυτά και στο σπίτι-κολαστήριό του


Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγός του Barr, παρά την επιβεβαιωμένη συμμετοχή της στην κακοποίηση των παιδιών, διέφυγε από την Ελλάδα χωρίς να δικαστεί και μάλιστα εντοπίστηκε πρόσφατα να εργάζεται σε σχολή χορού για παιδιά στην Αγγλία, από την οποία ωστόσο απολύθηκε μόλις διαπιστώθηκε η ταυτότητά της.

Μετά την αποκάλυψη της εφιαλτικής ιστορίας στην οποία βρέθηκε ακούσια να πρωταγωνιστεί, η άτυχη κοπέλα έχει μετακομίσει πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει βρει μια καινούργια δουλειά και προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της με τη βοήθεια της νέας της σχέσης. «Δεν νομίζω ότι οι πληγές από όσα έζησα στα χέρια τους θα κλείσουν ποτέ τελείως», αποκαλύπτει σήμερα η νεαρή, η οποία παραμένει αρκετά κλεισμένη στον εαυτό της. 

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τρέφει ακόμα τρυφερά αισθήματα για την Κρήτη την οποία θεωρεί ένα «υπέροχο νησί που θα μείνει για πάντα στην καρδιά της», παρότι ένιωσε την ανάγκη να μετακομίσει κάπου αλλού για να αρχίσει μια νέα ζωή.


Η ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο


Ο Douglas Barr, από το Νταντί της Σκωτίας, ζούσε σαν βασιλιάς τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό νησί, εισπράττοντας επιδόματα από τη χώρα του. Ωστόσο, το πολυτελές του σπίτι στον Ταυρωνίτη Χανίων έκρυβε ένα φρικτό μυστικό, αφού είχε μετατραπεί σε κολαστήριο για τα πέντε παιδιά του, τα οποία βασάνιζε, κακοποιούσε σεξουαλικά και κρατούσε φυλακισμένα στο υπόγειό του.

Ο Barr, που ζούσε στο Leeds πριν μετακομίσει στην Κρήτη το 2007, συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2015 για έναν καυγά που αφορούσε ένα τρακάρισμα. Αυτή ήταν και η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη του θρίλερ που λάμβανε χώρα επί πολλά χρόνια στο σπίτι του, αφού ενώ βρισκόταν στη φυλακή δύο από τα θύματά του (οι κόρες του) αποκάλυψαν στους ντόπιους τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλε εκείνες και τα αδέρφια τους ο πατέρας-κτήνος.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των παιδιών βοήθησαν την αλήθεια να βγει στο φως. Στη συνέχεια, ο βιαστής οδηγήθηκε στις Φυλακές Γρεβενών και μετά από μερικούς μήνες το Μεικτό Ορκωτό Ρεθύμνου τον καταδίκασε ομόφωνα για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια από οικείο. Του επιβλήθηκε 19 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «πατέρας», σε μια απέλπιδα προσπάθεια υπεράσπισής του, ισχυρίζεται μέχρι και σήμερα ότι όλα όσα του καταλογίζουν δεν αποτελούν τίποτε παραπάνω από μυθεύματα που ξεκινούν «από ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών, απόρροια της κακοποίησης που είχαν υποστεί από τις βιολογικές τους οικογένειες».