12/5/16

Περί αποκεφαλισμού ...




Αλβανική «βεντέτα» ή διαμάχη ποινικών, πιθανόν για υπόθεση ναρκωτικών, εκτιμά αρχικώς η ΕΛ.ΑΣ. ότι ίσως υποκρύπτεται πίσω από την άγρια δολοφονία και τον αποκεφαλισμό 26χρονου Αλβανού, το ακέφαλο σώμα του οποίου εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας σε απομονωμένη περιοχή στη θέση Ποταμιά, κοντά στο χωριό Γλυκή Παραμυθιάς, στη Θεσπρωτία. Δεν έχει ωστόσο αποκλεισθεί οποιοδήποτε άλλο προσωπικό εκδικητικό κίνητρο. Ο νεαρός είχε πυροβοληθεί πριν από τον αποκεφαλισμό του με κυνηγετική καραμπίνα.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση προχωρούν στη μακάβρια εκτίμηση ότι «ίσως το κεφάλι αφαιρέθηκε από το σώμα με κόψιμο εντυπωσιακής ακρίβειας προκειμένου να επιδειχθεί σε κάποιους που συμμετείχαν σε μία διένεξη η οποία είναι και το κίνητρο του φόνου».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. από την αλβανική αστυνομία, ο 26χρονος ήταν κρατούμενος στις φυλακές της γειτονικής χώρας για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ μέλη της οικογένειάς του φέρονται, σύμφωνα με σχετικά ασαφή ενημέρωση των αστυνομικών, να συμμετείχαν σε αιματηρή βεντέτα στην Αλβανία. Σε αυτή τη βεντέτα ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την ενημέρωση των αστυνομικών, αγριότητες με αποκεφαλισμούς ατόμων ή άλλες παρόμοιες πράξεις.
Μετά την αποφυλάκισή του το θύμα ήλθε στη χώρα μας όπου εργαζόταν ως κτηνοτρόφος, ενώ σε γειτονική περιοχή διέμενε και στενός συγγενής του, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας στην εν εξελίξει αστυνομική έρευνα. Σύμφωνα με την ενημέρωση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. –στην έρευνα συμμετέχει και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης–, ο 26χρονος δεν προχωρούσε σε παράνομες ενέργειες. Εξετάζονται όμως όλα τα ενδεχόμενα.
Οι αστυνομικοί προβληματίζονται από το γεγονός ότι η δολοφονία έγινε με καραμπίνα και όχι πυροβόλα όπλα που χρησιμοποιεί συνήθως η αλβανική μαφία. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και εμπλοκή κατοίκου της περιοχής στην αποτρόπαια πράξη.
Ακόμη διαπίστωσαν ότι ο δράστης πήρε το ένα από τα δύο κινητά του θύματος. Οι αστυνομικοί ήδη έχουν ζητήσει άρση απορρήτου και μελετούν τα πρώτα δεδομένα όπως και τη «σάρωση» των κλήσεων στην περιοχή. Παράλληλα εξετάζονται και άλλα δεδομένα της υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης, στο πλαίσιο της προανάκρισης για την ανθρωποκτονία του 26χρονου αλλοδαπού, συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 70 και 43 ετών (πατέρας και γιος) που ήσαν οι εργοδότες του θύματος της δολοφονικής ενέργειας. Στο σπίτι τους στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, ένα τοκάρεφ, δέκα γεμιστήρες και εκατοντάδες σφαίρες. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν αν η κατοχή αυτών των όπλων μπορεί να σχετίζεται με τυχόν ποινικές εμπλοκές των συλληφθέντων ή και με τη δολοφονία του 26χρονου.