24/6/16

Εδεσσιώτικα ...

 Τα 47 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν σε 4 διαφορετικά σημεία


Οι συντονισμένες ενέργειες τ ων αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας , οδήγησ αν στη σύλληψη 2 ατόμων , για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή της Πέλλας .
Πρόκειται για 2 ημεδαπούς ηλικίας 46 και 61 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τις παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών (καλλιέργεια – κατοχή).

Ειδικότερα, χθες ( 23-06-2016 ) το απόγευμα, οι προαναφερόμενοι πήγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 61χρονου σε δασική δύσβατη περιοχή της Πέλλας, όπου διαπιστώθηκε να καλλιεργούν σε 4 διαφορετικά σημεία συνολικά 47 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως και 1 μέτρο και 70 εκατοστών , τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν .
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε έρευνα στον ίδιο χώρο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλώνοι κάνναβης συνολικού βάρος 283 γραμμαρίων, καθώς και διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια των παράνομων φυτών.
Επιπλέον σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στο παραπάνω αυτοκίνητο, την κατοχή τους, το σπίτι καθώς και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 46χρονου εντοπίστηκαν 5 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 31,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Τα 2 οχήματα κατασχεθήκαν ως μέσα τέλεσης της παράνομης δραστηριότητας τους.
Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως .