28/6/16

Διονύσιος Κούγκας, ο Μέγας

Η εικόνα που αρμόζει σε σοβαρό Αξ/κο

Σπάνια περίπτωση ένστολου ο Διοικητής της Σχολής

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, επισκέφθηκε χθες τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, στο Πανόραμα Βέροιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.
Τον κ. Αρχηγό υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ο οποίος τον ενημέρωσε εκτενώς για την εκπαιδευτική δραστηριότητα της Σχολής και τον προγραμματισμό των μετεκπαιδεύσεων και επιμορφώσεων του αστυνομικού προσωπικού.

Ο κ. Αρχηγός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής και απηύθυνε χαιρετισμό στο προσωπικό, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το επίπεδο της υποδομής και την προσπάθεια που καταβάλλεται, με την αξιοποίηση του κεκτημένου της εκπαιδευτικής εμπειρίας και την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης.
Επιπλέον δήλωσε ότι οι συνθήκες που διαμορφώνουν σήμερα το ευρύτερο περιβάλλον ασφάλειας απαιτούν γνώση και εξειδίκευση και συνεπώς η διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού αποτελεί δομικό στοιχείο για την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την αποτελεσματικότητα της και την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Πριν την επίσκεψη του στη Σχολή, ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης νομού Θεσσαλονίκης και είχε μαζί τους εποικοδομητικό διάλογο σε θέματα ανάλογου ενδιαφέροντος.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την τετραήμερη επίσκεψη του στη Μακεδονία και Θράκη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας πραγματοποίησε σειρά επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και συνδικαλιστές του Σώματος, ενώ είχε και επίσημη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας.