15/6/16

Έγινε του Μίνωα!

ενων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Αφαίρεσαν, φωτοβολταϊκά πάνελ και μετατροπείς ισχύος, συνολικής αξίας άνω των 250.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε, σήμερα (14.06.2016) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση κλοπής από χώρους επιχείρησης (φωτοβολταϊκά πάρκα) συνιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού και 38χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ισραήλ στο Ηράκλειο. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 38 και 43 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2013 έως και τον Μάιο του 2014, σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από χώρους επιχείρησης (φωτοβολταϊκά πάρκα), συνιδιοκτησίας του 57χρονου και του 38χρονου, (1.530) πάνελ φωτοβολταϊκά και (17) μετατροπείς ισχύος (inverter) , η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Από την πολύμηνη εμπεριστατωμένη και ενδελεχή προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 38χρονος με τον 43χρονο και έταιρους άγνωστους δράστες, διέπραξαν τις εν λόγω κλοπές.
Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι δύο ημεδαποί αφού αφαίρεσαν τα εν λόγω αντικείμενα, στη συνέχεια ο 38χρονος τα διέθετε προς πώληση σε πολίτες και επιχειρήσεις σε περιοχές του Νομού Ηρακλείου και Ρεθύμνου.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου και Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (278) φωτοβολταϊκά πάνελ, (80) μεταλλικά στηρίγματα και 3 router φωτοβολταϊκών, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο οικίας του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με τα αφαιρεθέντα.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.