1/6/16

Ο Αποστολάκης βλέπει Ποπόφ

Σόφια

Επίσημη επίσκεψη αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Βουλγαρία
Στιγμιότυπο από προηγούμενη επίσκεψη του ναύαρχου Αποστολάκη στη Βουλγαρία.

Επαφές στη βουλγαρική πρωτεύουσα είχε τη Δευτέρα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη γειτονική χώρα. 

Ο ναύαρχος Αποστολάκης συναντήθηκε με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας, πτέραρχο Κονσταντίν Ποπόφ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. 

Ακολούθως, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Ντίμιταρ Κιουμουρτζίεφ, κατά την οποία ετέθησαν θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις προσφυγικές ροές και επηρεάζουν άμεσα τις βαλκανικές χώρες, καθώς και στην προαγωγή της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών εντός του ευρωατλαντικού πλαισίου.

Κατά την παρουσία του στη Σόφια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και απένειμε αναμνηστικά διακριτικά σε βούλγαρους αξιωματικούς που έχουν φοιτήσει σε στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας.