11/7/16

Και οι 17 ήταν υπέροχοι



Στο πλαίσιο διενέργειας εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ταξί), που πραγματοποιήθηκαν στις 8-7-2016 από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στον Πειραιά και στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», συνολικά δεκαεπτά (17) οδηγοί ταξί για επέμβαση στον μηχανισμό ένδειξης της αξίας της διαδρομής (ταξίμετρο) και στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων.

Ειδικότερα, οι ως άνω συλληφθέντες κατελήφθησαν να έχουν επέμβει στη συσκευή ταξιμέτρου ή στην ταμειακή μηχανή με ειδικές συνδεσμολογίες, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την μη έκδοση αποδείξεων και την αποφυγή καταβολής των αναλογούντων φόρων.
Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Υπουργείο Οικονομικών και οικίες Π.Ε.) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.