13/7/16

Ουδέν νεότερον ...



Ουδέν στοιχείο για τον εκτελεσθένα «Χαμπίμπι» στη δικογραφία για τη «μαφία των Εξαρχείων»

Καμιά αναφορά δεν περιέχει η δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. για το μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών στα Εξάρχεια –αποκαλύφθηκε προ διημέρου από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής– στη δραστηριότητα και στη δολοφονία (στις 7 Ιουνίου) του 37χρονου αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι», την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες και τα στοιχεία  από τον δικαστικό φάκελο της Δίωξης Ναρκωτικών που κατέγραφε τις συνομιλίες κα τις κινήσεις των ναρκωεμπόρων της πλατείας ο «Χαμπίμπι» δεν εμφανίζεται, τουλάχιστον επισήμως, ότι ήταν στον στενό κύκλο των παρακολουθούμενων για τη «μαφία των Εξαρχείων». Δεν φέρεται να έχει βρεθεί επίμαχη συνομιλία του ούτε υπάρχει οποιοσδήποτε διάλογος που αφορά το σχέδιο δολοφονίας του.

Σημειώνεται πάντως ότι στην αρχή του χρόνου αναρτήθηκε επιστολή αντιεξουσιαστών που τον προσδιόριζαν ως κεντρικό πρωταγωιστή του κυκλώματος των ναρκωεμπόρων της περιοχής αλλά και υπεύθυνο ξυλοδαρμού ατόμων στον «κινηματικό χώρο Βοξ».
Επιπλέον από τη δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. δεν προκύπτει κανένας κρίσιμος διάλογος που αφορά ουσιαστική αντίδραση των αλβανών εμπόρων ναρκωτικών στις κινητοποιήσεις και στις επιδείξεις όπλων από τη λεγόμενη «πολιτοφυλακή» των Εξαρχείων. Σαν να μην υπήρχε «κανένα πρόβλημα» για τους εμπόρους ναρκωτικών, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και άλλο κύκλωμα στην περιοχή που να έχει μείνει ανέγγιχτο από τις τωρινές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
Την ίδια ώρα έχει ήδη αρχίσει η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη σύνθεση και τη δράση της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για τον φόνο του «Χαμπίμπι». Οι αστυνομικοί επισημαίνουν πάντως ότι καμιά σχεση δεν έχουν με την «αυτουργία» στην επίθεση κατά του αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στις «ένοπλες» διαμαρτυρίες στα Εξάρχεια για τη «μαφία των Εξαρχείων». Και αυτό διότι, εκτός
των άλλων, ορισμένοι εξ αυτών την ημέρα της δολοφονίας του «Χαμπίμπι» είχαν εντοπισθεί να κινούνται κοντά στη ΓΑΔΑ, σε σημεία όπου υπάρχει δίκτυο καμερών.