21/7/16

Ο Δραβίλας έγινε τραγούδι


Η αυτοκτονία του επονομαζόμενου «Καρφάκια», του  Σπύρου Δραβίλλα,  επιστήθιου φίλου του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, έγιναν τραγούδι. Ο 35χρονος ληστής τραπεζών που το τελευταίο διάστημα, κινούνταν στις «παρυφές» της τρομοκρατίας, στις 29-5-2015,  όντας περικυκλωμένος από  δυνάμεις της ΕΚΑΜ που εισέβαλαν στην μεζονέτα-κρησφύγετο της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο, έβαλε την κάνη του Καλάσνικοφ στο στόμα του και αυτοπυροβολήθηκε, για να μην πέσει σε αστυνομικά χέρια. Δίπλα του, ο φίλος και συνεργός του Σπύρος Χριστοδούλου, που έδωσε «παραγγελιά» για  να γραφτούν αυτοί οι στίχοι που από χθες προβάλλονται στο youtube [com/watch?v=ScwMKXdVtGE].

Οι στίχοι είναι της Έλενας Μανιάτη και η εκτέλεση του νεαρού τραγουδιστή Βαγγέλη Πανάτου:
 «Φίλε Βιάστηκες να φύγεις
Μοίρα που δεν θες να αποφύγεις
δρόμος χωρίς επιστροφή
η ζωή σου επικίνδυνη στροφή.
Εσύ γεννήθηκες αετός κι όχι ένας άνθρωπος απλός
πως να χωρέσει σε κλουβί ένα ελεύθερο πουλί
Εσύ γεννήθηκες αετός κι ήταν ο θάνατος μικρός
συγχώρα τους εγωιστές ήμασταν πάντα αγωνιστές.
Βιάστηκες φτερά να ανοίξεις
πως κάναν λάθος ν' αποδείξεις
τόσα αναπάντητα γιατί
νωρίς μας άφησες νωρίς ...».
Μαζί με τους δυο ληστές στο Βόλο, είχε συλληφθεί και ο Γιώργος Πετρακάκος, στενός φίλος του  Νίκου Μαζιώτη. Και οι τρείς τους είχαν πάρει μέρος στην κινηματογραφική ληστεία που είχε γίνει τον Αύγουστο  του 2014 στο Δίστομο Βοιωτίας, όπου οι δράστες  φεύγοντας από την τράπεζα πήραν όμηρο έναν υπάλληλο, ενώ για να κερδίσουν χρόνο, μόλις ξανοιχτήκαν με το φουσκωτό  στα βαθιά, αφού τον ρώτησαν «αν ξέρει μπάνιο», τον πέταξαν στη Θάλασσα.

 Ο Σπύρος Δραβίλλας, μαζί με την φίλη του Αλκέτ Ριζάι, το 2006, επέβαινε την πρώτη φορά στο ελικόπτερο που πέταξε πάνω από τις φυλακές Κορυδαλλού και οδήγησε στην ελευθερία τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Την άνοιξη του 2009 πάντως , ο λαϊκός ερμηνευτής Αλέκος Ζαζόπουλος, είχε κυκλοφορήσει το τραγούδι με τίτλο «Θα πάρω ελικόπτερο», που ήταν αφιερωμένο στον Αλκέτ Ριζάι.