1/8/16

Αλγερινός στα Βραχναίικα


Συνελήφθη, χθες (30-7-2016) τα ξημερώματα, στα Βραχναίικα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλγερίας, ηλικίας 49 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα, ο δράστης αφαίρεσε από 50χρονο θαμώνα καταστήματος, στα Βραχναίικα ένα τσαντάκι ώμου, το οποίο ήταν κρεμασμένο πίσω από το κάθισμα του και περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά του έγγραφα, ενώ συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή.
Από την αστυνομική έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο 49χρονος είχε διαπράξει το τελευταίο διήμερο άλλες τρεις κλοπές στα Βραχναίικα και το Ρίο. Αναλυτικότερα :

  • Την 29-7-2016 αργά το βράδυ, αφαίρεσε από 49χρονο, θαμώνα καταστήματος στα Βραχναίικα, την τσάντα του που περιείχε δυο κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.
  • Την ίδια ημέρα το βράδυ, αφαίρεσε από 60χρονη θαμώνα καταστήματος στα Βραχναίικα την τσάντα της που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
  • Την 28-7-2016 αργά το βράδυ αφαίρεσε από 42χρονο θαμώνα καταστήματος στο Ρίο ένα ποδήλατο.
Ο δράστης, για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσε το ίδιο τρόπο δράσης και συγκεκριμένα περιφερόταν ανάμεσα στα τραπέζια των καταστημάτων αφαιρώντας τσάντες οι οποίες ήταν κρεμασμένες στις καρέκλες χωρίς οι παθόντες να έχουν άμεση οπτική επαφή και στη συνέχεια έκρυβε τα αντικείμενα αξίας που είχε αφαιρέσει σε κοντινή απόσταση και πετούσε τις τσάντες σε παρακείμενους κάδους απορριμμάτων.
Μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στη κατοχή του 49χρονου αλλά και σε κοντινό κάδο που ερεύνησαν οι αστυνομικοί και αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους παθόντες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών συνεχίζονται.