3/8/16

Τα έπιπλα Κίνας ... κάπνιζαν

 Οι Αποδείξεις


Σημαντική επιτυχία σημειώθηκε  από τους υπαλλήλους του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα μετά από διερεύνηση και αξιολόγηση συνοδευτικών εγγράφων εμπορευμάτων, που διακινούνται δια της θαλάσσιας οδού εντός εμπορευματοκιβωτίων,  σε συνδυασμό και με την αξιοποίηση  πληροφοριών της Υπηρεσίας μας και την καθοριστική συμβολή του σκύλου-ανιχνευτή της Υπηρεσίας μας "DIABLO",εντόπισαν στο λιμάνι του Πειραιά ένα εμπορευματοκιβώτιο που προήρχετο από τη ΚΙΝΑ με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ.


Μετά από σχετική έρευνα του εμπορευματοκιβωτίου διαπιστώθηκε ότι αντί για έπιπλα κήπου περιείχε μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών.

Ειδικότερα στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 9.970.000 τεμ. τσιγάρων, μάρκας CAPITAL, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 1.859.161,79 € .

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των παραληπτών, τα στοιχεία των οποίων, επί των φορτωτικών εγγράφων, είναι πλαστά.