22/9/16

Οι παράξενοι ταξιδιώτες

Οι Αποδείξεις


Οι στοχευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, οδήγησαν στη σύλληψη δυο (2) ημεδαπών, ηλικίας 37 και 51 ετών, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της διάδοσης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω χθες (21-09-2016) το μεσημέρι σε περιοχή του Νεστορίου Καστοριάς και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα τους, με οδηγό τον 37χρονο και συνοδηγό τον 51χρονο, βρέθηκαν -4- ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -11- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -57- κιλών και -500- γραμμαρίων.

Ακολούθως, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των προαναφερόμενων στην Κοζάνη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, βρέθηκαν -4- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -6- κιλών και -358- γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • -63- κιλά και -858- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκαν μέσα σε δεκαπέντε συσκευασίες,
  • ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με την κακουργηματική σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.