21/9/16

Ξαναέπιασαν τον χασισοκαλλιεργητή Ανθυπαστυνόμο

Πύργος Ηλείας
Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρης γεωργιου αξιωματικος
Ο Δημήτρης Γεωργίου, που μεταξύ άλλων διετέλεσε και Διοικητής του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής
Διεφθαρμένος  αστυνομικός που  για πρώτη φορά είχε συλληφθεί στα μέσα της δεκαετίας του 1990, στην υπόθεση του Πύργου Ηλείας, που έγινε γνωστή και ως «Ναρκοπηλίκιο», ξαναπιάστηκε ως χασισοκαλλιεργητής αλλά πρωτοτύπησε …. αφού είχε κρεμάσει τις φούντες από το χασίς μέσα στο δωμάτιο όπου κοιμόταν και μάλιστα δίπλα από την τηλεόραση. . Για κακή του τύχη όμως χειροπέδες  του πέρασε  υπαστυνόμος, ο πατέρας του οποίου ως ανώτερος αξιωματικός  την «μαύρη» εκείνη περίοδο για την τοπική αστυνομία, είχε φέρει σε πέρας όλη την έρευνα  για να οδηγηθούν στις φυλακές οι επίορκοι αστυνομικοί. Ο απότακτος αστυνομικός που είναι εξήντα τριών ετών πιάστηκε τώρα από τον γιό του Δημήτρη Γεωργίου να έχει κάνει το σπίτι του τεκέ και να έχει κρυμμένα σε σανό τα χασισόδεντρα στην αποθήκη του…

Ο γιος του ανώτερου αξιωματικού, σήμερα είναι υποδιοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, και αφού συγκέντρωσε με τους συναδέλφους του  στοιχεία και πληροφορίες για τη δράση του 63χρονου απότακτου ανθυπαστυνόμου,  βρήκαν και κατέσχεσαν στο εσωτερικό της  αποθήκης αλλά και του δωματίου του, πέντε κιλά και 70 γραμμάρια κάνναβης (5.070 γραμμάρια).
Η μεγαλύτερη ποσότητα της κάνναβης είχε συλλεχθεί πρόσφατα και ο δράστης την είχε κρεμάσει στο υπνοδωμάτιό της οικίας του όπως και στην αποθήκη, για να την αποξηράνει.
Σε έρευνα όμως που ακολούθησε σε αποθήκη του δράστη, δίπλα από την οικία του, οι αστυνομικοί εκρίζωσαν και κατέσχεσαν 44 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα τέσσερα μέτρα.
Ο δράστης  είχε τοποθετήσει πλαστικά τελάρα και μπάλες από σανό καθ’ ύψος, προκειμένου να μην είναι ορατά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της σκεπής της αποθήκης είχε αφαιρεθεί, έτσι ώστε να παρέχεται η απαραίτητη ηλιακή ενέργεια και ο σχετικός αέρας για την ανάπτυξη των φυτών.
Σημειώνεται ότι, ο δράστης που  έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για κακουργηματικού χαρακτήρα υπόθεση ναρκωτικών, είχε καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση.