3/10/16

Και η 20χρονη μέσα ...

Tα Κατασχεμένα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών
Συνελήφθησαν ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση έξι (6) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων πέντε (5) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 25, 27, 29, 36 και 47 ετών, και μία 20χρονη ημεδαπή. Αναζητείται μία 42χρονη υπήκοος Αλβανίας, συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων και ταυτοποίηση ατόμων πιστοποιήθηκε η δράση του εγκληματικού κυκλώματος, στην αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ εντοπίστηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.
Από την έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα στην Κυψέλη και στον Νέο Κόσμο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -26- κιλών- και -733- γραμμαρίων
  • Ένα (1) περίστροφο με γεμιστήρα και -14- φυσίγγια
  • Το χρηματικό ποσό των -23.267- ευρώ
  • Δύο (2) αυτοκίνητα
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας
Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαμερίσματα, στην Κυψέλη και στον Νέο Κόσμο, που χρησιμοποιούσε η σπείρα για την απόκρυψη των ναρκωτικών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που χορηγούνται σε καρκινοπαθείς, πολλά εκ των οποίων έφεραν την ένδειξη « ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΙΔΟΣ», μεγάλης χρηματικής αξίας. Επίσης βρέθηκαν σφραγίδες Ιατρών, βεβαιώσεις και ιατρικά πιστοποιητικά, προσφραγισμένα από Νοσοκομειακά Ιδρύματα με ασυμπλήρωτα στοιχεία ασθενών.
Προς εξακρίβωση των συνθηκών προμήθειας και κατοχής, από μέλη της σπείρας, των προαναφερόμενων ανευρεθέντων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων και εγγράφων διεξάγεται έρευνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.