22/10/16

Πολύ μαστούρααααα!


Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης
Φωτογραφίες από την πρώτη περίπτωση

Φωτογραφίες από τη δεύτερη περίπτωση

Tι δήλωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Παπαζαφείρης Χρήστος:
Καλή σας μέρα.
Σας καλέσαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε δύο νέες σημαντικές επιτυχίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον τομέα της καταπολέμησης της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Η πρώτη δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, τυποποίηση και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών από την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Για να πετύχει το σκοπό της, χρησιμοποιούσε ως συσκευαστήριο, αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, η οποία αποτελούσε διαμετακομιστικό κόμβο στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης από τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη.
Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας τόνος και 669 κιλά κάνναβης και συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και 46χρονος, που κατείχε κεντρικό ρόλο.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση, ενέχεται στην εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της Δυτικής Ευρώπης στην Ελλάδα, με φορτηγά διεθνών μεταφορών, με σκοπό την αποθήκευση, νόθευση και επανατυποποίησή της, ώστε να την διοχετεύσει κυρίως στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών.
Στη περίπτωση αυτή, κατασχέσαμε περισσότερα από 28 κιλά κοκαΐνης, τα οποία εντοπίστηκαν, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε φορτηγό στο Λιμάνι της Πάτρας, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τις υποθέσεις αυτές θα σας δώσει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις θα εκδοθούν Δελτία Τύπου.
Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρονόπουλος Θεόδωρος:
Όπως σας ανέφερε προηγουμένως και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώσαμε δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, από την Ελλάδα σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και αντίστροφα.
Αναφορικά με τη πρώτη περίπτωση, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, συσκευασία - τυποποίηση και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν προχθές (20-10-2016), επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας από 40 έως 62 ετών, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 30χρονος συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Πιο αναλυτικά, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, καθώς και τη δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, διακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος, τα μέλη του οποίου κατείχαν διακριτούς ρόλους ως προς την αποθήκευση – φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και την τυποποίηση και μεταφορά τους.
Επιπλέον, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μετά τη συσκευασία και επανατυποποίηση της ακατέργαστης κάνναβης, την μετέφεραν με τη χρήση φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών, στην Ολλανδία, τη Γερμανία και το Βέλγιο.
Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες της (20-10-2016), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν και ακινητοποίησαν φορτηγό διεθνών μεταφορών και Ι.Χ. αυτοκίνητο, με οδηγούς 50χρονο και 62χρονο αντίστοιχα, κατά την έξοδό τους από αποθηκευτικό χώρο στις Αφίδνες Αττικής.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στον παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης που ξεπερνά τον έναν (1) τόνο και εξακόσια εξήντα εννέα (669) κιλά, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμα τρεις (3) ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και ένας 46χρονος που κατείχε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση και ειδικότερα στο συντονισμό της αποθήκευσης της κάνναβης.
Από τις έρευνες που έγιναν στην αποθήκη, καθώς και στις οικίες και τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
 • ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους ενός (1) τόνου, εξακοσίων εξήντα εννέα (669) κιλών και διακοσίων εννέα (209) γραμμαρίων,
 • χρηματικό ποσό των 20.095 ευρώ,
 • δώδεκα (12) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
 • δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
 • πλήθος νάιλον συσκευασιών κενού περιεχομένου,
 • συσκευή θερμοκόλλησης,
 • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
 • δίκυκλη μοτοσικλέτα,
 • Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο,
 • δύο (2) σακίδια ταξιδίου άνευ περιεχομένου καθώς και
 • μεταλλικό χρηματοκιβώτιο και διάφορα κλειδιά από αποθήκες
Επιπλέον, διερευνάται η διασύνδεση της εγκληματικής οργάνωσης με άλλα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά ναρκωτικών από την Ελλάδα στη Δυτική Ευρώπη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη περίπτωση, καταφέραμε να εξαρθρώσουμε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή – μεταφορά κοκαΐνης στην Ελλάδα από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, καθώς επίσης και στην αποθήκευση και νόθευση - επανατυποποίησή της, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 38χρόνων, καθώς και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 31 και 33χρονων αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.
Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.545 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών, Ι.Χ. αυτοκίνητο, πιστόλι και κατάλληλος εξοπλισμός για επανατυποποίηση ναρκωτικών.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα , κατάφερε απογευματινές ώρες της (20-10-2016), να εντοπίσει στο λιμάνι της Πάτρας, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και να συλλάβει τους δύο ημεδαπούς δράστες, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, ποσότητα κοκαΐνης 28,9 κιλών περίπου.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκαν στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Αθηνών, στο ύψος της Κορίνθου, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι θα παραλάμβαναν την κοκαΐνη με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δύο αλλοδαπών σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο χώρος χρησιμοποιούνταν ως εργαστήριο νόθευσης και τυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
 • 28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης ,
 • ακατέργαστη κάνναβη (1.545) γραμμαρίων,
 • είκοσι (20) σπόροι κάνναβης,
 • νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη μικτού βάρους πέντε (5) γραμμαρίων,
 • πιστόλι με γεμιστήρα,
 • δεκαπέντε (15) φυσίγγια,
 • φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, με επισυρόμενο θάλαμο
 • Ι.Χ. αυτοκίνητο
 • χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ,
 • έντεκα (11) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
 • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
 • υδραυλική πρέσα συμπίεσης, δυναμικότητας έως δύο (2) τόνους, με τα εξαρτήματά της,
 • δύο (2) μεταλλικές πλάκες,
 • συσκευή θερμοκόλλησης και ζελατίνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.