25/11/16

... Κατσικοπόδαρος ο Τζανέτος?

Πήγε την παραμονή στη Λέσβο και έγινε τραγωδία

Συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών


Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος επισκέφθηκε χθες Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 τη Λέσβο, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Γρηγοράκη.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής σε ενημερωτική εκστρατεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), καθώς και σειράς επαφών με τοπικούς Φορείς και Υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.
Ο κ. Φιλιππάκος αρχικά μετέβη στο κτήριο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση του Γραφείου Δ.Ο.Μ. Ελλάδας, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με θέμα την «Εφαρμογή των Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών, Συμπεριλαμβανομένων Μέτρων Επανένταξης».

Παρόντες ήταν ο οργανωτής της εκδήλωσης και επικεφαλής του Γραφείου Δ.Ο.Μ. Ελλάδας, Δανιήλ Εσδράς, συνοδευόμενος από στελέχη του οργανισμού και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χρύσανθος Αργυρίου. Στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος επιστροφών, μέσω της συζήτησης και διεύρυνσης τρόπων συνεργασίας με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.
Στη συνέχεια ο κ. Φιλιππάκος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Γιαννέλη, και έπειτα επισκέφθηκε την έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Υποστράτηγος Νικόλαος Χριστοφάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Στεφάνου, καθώς και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων. Επιπλέον, παρέστησαν ο Περιφερειακός Διοικητής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Βορείου Αιγαίου, Αρχιπλοίαρχος Νικόλαος Αρμπουνιώτης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Μυτιλήνης, Πλοίαρχος Νικόλαος Πασσάδης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Φιλιππάκος απηύθυνε χαιρετισμό, άκουσε τα προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού και ενημερώθηκε για τα θέματα αρμοδιότητάς του, που απασχολούν τις τοπικές Υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.
Τέλος, ο κ. Φιλιππάκος επισκέφθηκε την Προσωρινή Δομή Φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ και το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Υπηκοότητας στη Μόρια.