23/1/17

ΣΟΚ στην Κομοτηνή



Δολοφονημένο βρέθηκε νωρίς το απόγευμα το εξάχρονο αγοράκι που είχε εξαφανισθεί χθες στην Κομοτηνή. Το παιδί βρέθηκε νεκρό σε απόσταση περίπου διακοσίων μέτρων από το σημείο της εξαφάνισής του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, το σημείο που βρισκόταν το άψυχο κορμάκι του αγοριού, το υπέδειξε στην Αστυνομία ένας δεκαπεντάχρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος και να έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του. Τόσο το θύμα, όσο και ο φερόμενος δράστης προέρχονται από τη μουυλμανική μειονότητα, ενώ ο 15χρονος κατά το παρελθόν είχε αποπειραθεί να βιάσει ένα παιδάκι.


Η περιγραφή του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία στο άψυχο κορμάκι του 6χρονου Σεζάλ Μεχμεταλή, σοκάρει: Ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης, είπε:  "Τον είδα στην αυτοψία. Το παιδάκι ήταν νεκρό σε ένα εγκαταλελειμένο σπίτι . Ήταν σκεπασμένο με μπουφάν και κουρτίνα και τα χέρια του και τα πόδια του ήταν δεμένα. Κακώσεις εξωτερικά δεν υπήρχαν μόνο κάποιες εκδορές γύρω από τη στοματική κοιλότητα, άνω κάτω χείλος . Αυτά έχω να πω και τα υπόλοιπα αύριο που θα κάνω τη νεκροψία ".
 
Το εξάχρονο θύμα, ο Σεζάλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση αναζήτησης που είχε εκδώσει το Χαμόγελο του Παιδιού ήταν κωφό.  Ζούσε με την οικογένειά του στη συνοικία Αλάν Κογιού της Κομοτηνής: Πρόκειται για μια παραγκούπολη στο κέντρο της Κομοτηνής, μια ανάσα, σχεδόν από το Διοικητήριο της πόλης, όπου όμως, οι άνθρωποι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.