8/1/17

Του 'ριξε ο παππούς

Σχετική εικόνα

Πρωινές ώρες της 05-01-2017 στην περιοχή του Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης,, 83χρονος ημεδαπός, έπειτα από λογομαχία που είχε με 64χρονο ημεδαπό για προσωπικές τους διαφορές, έβαλλε εναντίον του με κυνηγετικό όπλο και περίστροφο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και στον δεξιό βραχίονα.
Ο παθών διέφυγε πεζός και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Μετά την πράξη του, ο 83χρονος, εισήλθε στην οικία του μαζί με τη συμβία του κρατώντας κυνηγετικό όπλο, αρνούμενος να παραδοθεί στους προστρέξαντες αστυνομικούς.
Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ειδικοί διαπραγματευτές και ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες πρακτικές διαπραγμάτευσης, χωρίς ωστόσο ο δράστης να συνεργαστεί με τις αστυνομικές Αρχές.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (06-01-2017) κι ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα, η 84χρονη δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις των διαπραγματευτών, σε συνδυασμό με τις κρατούσες καιρικές συνθήκες (δριμύ ψύχος) και τις συνθήκες διαβίωσης (μη ηλεκτροδοτούμενη κατοικία), πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομική επέμβαση των Ε.Κ.Α.Μ., καθόσον η ηλικιωμένη διέτρεχε κίνδυνο ζωής.
Κατά την επέμβαση, ο 83χρονος, αρνούμενος να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών, αυτοπυροβολήθηκε στην κάτω κοιλιακή του χώρα και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος, σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Σε έτερο δωμάτιο της οικίας, εντοπίσθηκε η 84χρονη, η οποία έφερε τραύμα στον αριστερό ώμο και μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Από το χώρο του συμβάντος κατασχέθηκε ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα περίστροφο και πλήθος φυσιγγίων.
Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για φωτογράφιση και εξερεύνηση του χώρου.
Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.