30/1/17

Αυτές είναι δουλειές!

Οι Αποδείξεις

Υπόθεση: Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου



Συνελήφθησαν, σήμερα (29.01.2017) το πρωί, 37χρονος ημεδαπός και 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε σήμερα (29.01.2017) πρώτες πρωινές ώρες, συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν στα Χανιά, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, ο 37χρονος και ο 27χρονος, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μόλις είχαν αφιχθεί στο Νησί, με πλοίο της γραμμής (από Πειραιά για Χανιά).
Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στον 37χρονο και στον 27χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ηρωίνης, το χρηματικό ποσό των 265 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και 3 κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες (στην εσωτερική πλευρά του εμπρόσθιου προφυλαχτήρα) και κατασχέθηκαν, τρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά 755 γραμμάρια ηρωίνης.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 37χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 ζυγαριές ακριβείας και πλήθος αποκομμάτων ταχυδρομικών επιταγών.
Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Από διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο 37χρονος και ο 27χρονος, είχαν εισάγει, στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης από τη Βουλγαρία, ενεργώντας κατ’ εντολή 61χρονου ημεδαπού, ο οποίος είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα.
Η προανάκριση διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.