9/1/17

Tην έπιασαν στην Αθήνα

pws-mia-ekklisia-tis-n-iwnias-prodose-tin-no1-kupria-katazitoumeni

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια η καταζητούμενη για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Αιμιλίου Ιωάννου σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεμεσό, Έφη Ηροδότου, έχει συλληφθεί στην Ελλάδα. Μαζί με την Ηροδότου συνελήφθησαν και οι γονείς της, Ηρόδοτος Ηροδότου και Ρίτσα Ηροδότου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ εντόπισε τους γονείς της σε εκκλησία της Νέας Ιωνίας στην Αττική και αμέσως μετά συνέλαβε και την ίδια.
Η Έφη Ηροδότου βρισκόταν στη λίστα με τους τοπ-καταζητούμενους της Europol. Στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ο άτυχος νεαρός Αιμίλιος Ιωάννου, έχασε τη ζωή του, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε χτυπήθηκε σε μια διασταύρωση με φανάρια, από το αυτοκίνητο που φέρεται να οδηγούσε η Έφη Ηροδότου η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε παραβιάσει το κόκκινο φανάρι.
Η οδηγός εγκατέλειψε τη σκηνή και σταμάτησε σ' ένα αδιέξοδο, αφού την είχε καταδιώξει άλλη οδηγός, η οποία είχε σταματήσει στο κόκκινο φανάρι στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, η οδηγός βρέθηκε θετική με υψηλά ποσοστά αλκοόλης στο αίμα της.
Στις 13 Ιουλίου η Europol μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook καλούσε γι' άλλη μια φορά τον κόσμο να βοηθήσει στον εντοπισμό της καταζητούμενης -εδώ και πέντε χρόνια- Έφης Ηροδότου, σε σχέση με το δυστύχημα που διαπράχθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2007, με θύμα τον 17χρονο, τότε, Αιμίλιο Ιωάννου. Μια υπόθεση που παραμένει ανοιχτή πληγή για την οικογένεια του άτυχου νεαρού, η οποία περιμένει να επιβληθεί δικαιοσύνη.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι συγγενείς του Αιμίλιου θεωρούσαν πως το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει, ήταν να βρεθεί η γυναίκα που προκάλεσε το θανατηφόρο και να δικαστεί, αφού ληφθούν υπόψη όλα τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης.
Οι συγγενείς του Αιμίλιου ζητούσαν, επίσης, να λογοδοτήσουν τα δυο συγγενικά της πρόσωπα, τα οποία επίσης καταζητούνταν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Σε κατά καιρούς δηλώσεις τους κατήγγειλαν προσπάθειες κάλυψης της γυναίκας που προκάλεσε τον θάνατο στον Αιμίλιο και μάλιστα έκαναν αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.
Συγγενείς είχαν υποδείξει, πως για υποθέσεις λιγότερο σημαντικές στις οποίες εμπλέκονταν ακόμη και αλλοδαποί, εξιχνιάστηκαν και οι υπαίτιοι οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί στην περίπτωση του Αιμίλιου.
Η Ηροδότου, μαζί με τους γονείς της ταξίδεψε στο εξωτερικό το 2011 και ακολούθως άρχισε η αναζήτησή της.
Τον Νοέμβριο του 2008 είχε αρχίσει η δικαστική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου του 2009. Η κατηγορούμενη απαλλάχθηκε από τις τρεις κατηγορίες και βρέθηκε ένοχη μόνο για την κατηγορία εγκατάλειψης της σκηνής του δυστυχήματος, με ποινή δυο μήνες φυλάκισης με αναστολή και 3 χρόνια στέρησης της άδειας οδήγησης. Οι συγγενείς του Αιμίλιου αντέδρασαν και με βάση κι άλλα γεγονότα η υπόθεση δεν έκλεισε. Ο επίλογος δεν έχει γραφτεί ακόμη.
Σε μια πρώτη αντίδραση, ο πατέρας του Αιμίλιου έγραψε στο facebook:
Η σύλληψη της Έφης Ηροδότου και των Γονιών της χθες στην Νέα Ιωνία στην Αθήνα δεν είναι Δικαιοσύνη.
Η Δικαιοσύνη ας κάνει Αδέκαστη τη δουλειά της, μετά που θα τους φέρουν όλους σιδηροδέσμιους οι Αρχές στη Κύπρο,

Έχουμε υπομονή, όλοι εσείς που από χθες μας δείχνετε τη συμπαράστασή σας Είσαστε η Δική μας Δύναμη να αντέξουμε υπομονετικά και αυτή τη διαδικασία, Σας Ευχαριστούμε Όλους.