7/3/17

O Michelle, κάνει αστακό το αεροδρόμιο

Σπάτα
Ο Ταξίαρχος Σδούκος, με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ




Τέσσερα (4) οχήματα τύπου SUV και εκατό (100) αλεξίσφαιρα γιλέκα παραδόθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία, για την κάλυψη αναγκών των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών. Τον εξοπλισμό παραχώρησε, υπό μορφή δωρεάς, η «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.».
Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (07.03.2017), το πρωί στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Τη «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημήτριος Δημητρίου και ο Chief Executive Officer, Ιωάννης Παράσχης, οι οποίοι απηύθυναν σχετικό χαιρετισμό, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών, Αλέξανδρος Αραβανής.
Την τελετή προλόγισε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, Ταξίαρχος Μιχαήλ Σδούκος και στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, στο προσωπικό της Διεύθυνσης.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στην ομιλία του, επισήμανε:

«Χαίρομαι πάντοτε και αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση όταν παρευρίσκομαι σε τέτοιες τελετές.
Όχι τόσο για το γεγονός ως προς το υλικό του σκέλος χωρίς βεβαίως να θέλω με τη θέση μου αυτή να υποβαθμίσω έστω και κατ’ ελάχιστον τη σημαντική και ουσιαστική ενίσχυση-αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και το επίπεδο ατομικής ασφάλειας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Αερολιμένα Αθηνών με τη δωρεά των 4 οχημάτων και των 100 αλεξίσφαιρων γιλέκων.
Το σημαίνον γεγονός, κατ’ εμέ, είναι πως οι πρωτοβουλίες αυτές καταδεικνύουν την πρόθεση, τη βούληση, την επιθυμία για συνεργασία, για αλληλεγγύη, για συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια, στον κοινό στόχο. Ένα στόχο που δεν είναι άλλος από την έμπρακτη απόδειξη πως ο Αερολιμένας Αθηνών αποτελεί μία απολύτως ασφαλή πύλη εισόδου στην ελληνική επικράτεια.
Ένα στόχο απολύτως απαραίτητο, δεδομένου ότι συναρτάται ευθέως με την τουριστική κίνηση, την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ασφαλείας που προφανώς καθορίζουν την απόφαση των ξένων επισκεπτών, την αποτροπή της παράνομης διακίνησης ατόμων και αντικειμένων, την ποιότητα εξυπηρέτησης των επιβατών και γενικά με την παγίωση της αντίληψης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές επίπεδο, ότι ο Αερολιμένας Αθηνών είναι ένας σύγχρονος, υψηλού επιπέδου Αερολιμένας ως προς όλες τις παραμέτρους και ιδίως ως προς την ασφάλεια και η Ελλάδα μία ασφαλής χώρα.
Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε πως η πρώτη και η τελευταία εικόνα είναι εκείνη που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις εντυπώσεις.
Και ο Αερολιμένας Αθηνών είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο παράδειγμα γι’ αυτήν την εικόνα.
Μ’ αυτήν την τελετή λοιπόν επιβεβαιώνεται η επιθυμία και των δύο πλευρών, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών να συμπορευτούν στην επίτευξη του καθοριστικής σημασίας στόχου.
Διατηρώντας ένα υψηλό επίπεδο συνεργασίας, συναντίληψης, αμοιβαίας κατανόησης και αλληλεγγύης.
Υπό τις προϋποθέσεις αυτές, είμαι απόλυτα βέβαιος, είμαστε όλοι βέβαιοι πως ο Διεθνής Αερολιμένας θα διατηρήσει και θα ενισχύσει περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει και το επίπεδο ασφάλειας.
Ευχαριστώ θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της « Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» για την προσφορά του και διαβεβαιώνουμε, ότι η Ελληνική Αστυνομία θα την αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό στο πλαίσιο της επίτευξης του κοινού μας στόχου. Ευχαριστώ.»
Στην τελετή παρέστησαν ακόμα ο Βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, Ταξίαρχος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Κονδύλης καθώς και αστυνομικό προσωπικό.