3/4/17

Μύλος ...

Οι Αποδείξεις


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά και εισαγωγή από την Αλβανία στην Ελλάδα, σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Συνελήφθησαν, στις 31-3-2017 σε περιοχή της Πιερίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας και Ημαθίας, τρία (3) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Αναλυτικότεραα, πρόκειται για έναν 40χρονο υπήκοο Αλβανίας και δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 18 και 28 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 45χρονος ημεδαπός συνεργός τους.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από την Αλβανία και διακινούσε στο εξωτερικό μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους ως προς την εισαγωγή, την μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση της κάνναβης. Σημειώνεται ότι για την εξαγωγή των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών.
Πιο συγκεκριμένα, ο 40χρονος ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή και μεταφορά των ναρκωτικών από σημείο της παραμεθορίου με την Αλβανία στην Κατερίνη, οι άλλοι δύο συλληφθέντες για την παραλαβή και μεταφορά τους στους χώρους απόκρυψης, ενώ ο 45χρονος αναλάμβανε την μεταφορά τους στο εξωτερικό.
Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα, που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -210- κιλών και -370- γραμμ.
  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα
  • Ένα (1) φορτηγό διεθνών μεταφορών
  • Τέσσερις (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • Το χρηματικό ποσό των -215- Ευρώ
Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.