11/2/10

Βόμβα Μυλωνά για τους απαγωγείς





…Άφεση αμαρτιών για τους δυο αντιεξουσιαστές κατηγορούμενους ζήτησε ο μεγαλοβιομήχανος Γιώργος Μυλωνάς, δια στόματος των συνηγόρων του κατά την αγόρευσή τους στο κακουργιοδικείο της Θεσσαλονίκης.
Ο εισαγγελέας της έδρας που προηγουμένως είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων στην απαγωγή, έμεινε …άγαλμα, όταν άκουσε το δικηγόρο του κ. Μυλωνά, όσον αφορά τον καταμερισμό των ευθυνών, να ζητά από το δικαστήριο να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας .
Όπως μάλιστα ανέφερε για τους αναρχικούς κατηγορούμενους Πόλι Γεωργιάδη και Βαγγέλη Χρυσοχοϊδη, πρόκειται: «Για δυο παιδιά πεπλανημένα που παρασύρθηκαν από την ισχυρή προσωπικότητα του βετεράνου δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα ».
Η δήλωση-βόμβα είχε και συνέχεια αφού ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής κάλεσε το δικαστήριο να μη θεωρήσει τη συμμετοχή των δυο σε εγκληματική οργάνωση κακουργηματικού χαρακτήρα , καθώς δεν ήταν ισότιμα μέλη αφού το πάνω χέρι είχε ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας.
Ο δικηγόρος στην αγόρευση του αποσαφήνισε πως μεταφέρει την επιθυμία του μεγαλοβιομήχανου πελάτη του και συμπλήρωσε πως για τον Κρητικό «μάγειρα» Ασημάκη Λαζαρίδη πρέπει να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.
Η εξέλιξη αυτή ήταν απρόσμενη σχεδόν για το σύνολο των κατηγορουμένων, από τη στιγμή που οι δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει να ανασταλεί η δίωξη του …ιπτάμενου δραπέτη, ενώ έχουν διατάξει τη σύλληψη του Παλαιοκώστα, προκειμένου να οδηγηθεί σ’ άλλη ξεχωριστή δίκη.
Στην πρόταση-καταπέλτη του εισαγγελέα της έδρας πάντως πρόκειται να απαντήσει στην αγόρευση του σε έντονο ύφος, ο ποινικολόγος των Αθηνών Σταύρος Γεωργίου που υπερασπίζεται τον Κρητικό Κατηγορούμενο Α.Λαζαρίδη