16/2/10

Έβαλε μπουρλότο στην ΕΛ.ΑΣ



Γράφει ο βασίλης χήτος



Τα σκαλοπάτια και οι διάδρομοι στο κτήριο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ είναι …σπαρμένα όχι με χειρομβοβίδες αλλά με νάρκες.
Στο κτήριο της οδού Κατεχάκη επικρατεί πολεμική ατμόσφαιρα για τον «ένοχο» αυτής της κρίσης που εκδηλώθηκε μέσα σε 24 ώρες. Απο τον αφοπλισμό των αστυνομικών στο Μαρούσι, μέχρι τη συμπλοκή στο Βύρωνα και τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αθώου πολίτη, που βρέθηκε όπως πολύ περίοικοι ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά.
Ο «Σαμποτέρ» με την ισχυρή πολιτική πρόσβαση, βρίσκεται όχι στα θεμέλια του μεγάρου αλλά στο ρετιρέ και μάλιστα στα υψηλότερα κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Απο εκεί λύνει και δένει για το ποιος αξιωματικός θα προαχθεί αλλά και σε ποια καίρια πόστα, ακόμη και της Ασφάλειας, θα τοποθετηθεί.
Το στέλεχος αυτό ευθύνεται για τη διάλυση στο κτήριο της ΓΑΔΑ της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει ο ίδιος ένα παράκεντρο εξουσίας, που θα έχει αποκλειστικά το χειρισμό του κεφαλαίου «Τρομοκρατία» μέσα στις Μυστικές Υπηρεσίες.
Αυτό μαρτυρά και η ενέργεια του, να μεταθέσει ομαδικά με την ανάληψη των καθηκόντων του, άνδρες απο την Αντιτρομοκρατική στην Ε.Υ.Π.
Μόλις πριν απο λίγες ημέρες αντικαταστάθηκε στον τελευταίο όροφο της ΓΑΔΑ μέρος των κενών θέσεων, με την τοποθέτηση 49 αστυνομικών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν …μαύρα μεσάνυχτα σε θέματα ένοπλης βίας. Ενώ θα έπρεπε να είχε συμβεί το αντίθετο, οι νέοι δηλαδή αστυνομικοί να μετατεθούν εξ αρχής στην Ε.Υ.Π για να μη στερηθεί η Δ.Α.Ε.Ε.Β. απο το αξιόμαχο δυναμικό της.
Είναι τέτοια η αδυναμία για την κάλυψη των κενών θέσεων, που η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία χρησιμοποιεί για την παρακολούθηση στόχων, ακόμη και άνδρες που είναι επιφορτισμένοι με τη γραμματειακή υποστήριξη και την καταγραφή των πληροφοριών.
Ο αξιωματούχος της Ε.Υ.Π βέβαια τα έκανε όλα αυτά επειδή είχε την προσδοκία, πως θα…ακουμπούσε τους τρομοκράτες. Οι προβλέψεις του όμως διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι «αντάρτες των πόλεων» έχουν αποκτήσει και διασυνδέσεις με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου.
Είναι τέτοια η δυσφορία ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που σε εφημερίδα της περασμένης Κυριακής, διοχέτευσαν ένα εξίσου αποκαλυπτικό αλλά και πικάντικο σχόλιο.
Ο περιβόητος πράκτορας εθεάθη καθήμενος στο κέντρο όπου εμφανίζεται η λαϊκή τραγουδίστρια Σάσα Μπάστα και μάλιστα όταν ήρθε στο τσακίρ κέφι εκδήλωσε την …ευθυμία του, αναποδογυρίζοντας δύο τραπέζια. Το αξιοσημείωτο όμως –σύμφωνα με το δημοσίευμα- είναι πως για συντροφιά του είχε γυναίκα αξιωματικό που υπηρετεί στην Ε.Υ.Π. ως Τμηματάρχης.
Δεν είναι τυχαίο όπως σχολιάστηκε στην ίδια εφημερίδα πως ο αξιωματούχος
αυτός έχει το προσωνύμιο «Νταλικιέρης» εξ αιτίας του παρουσιαστικού του αλλά και των χρυσών αλυσίδων που φορά στο λαιμό και τον καρπό του.
Στην παρωδία του Αμαρουσίου φανερώθηκε η βεβαιότητα της Αντιτρομοκρατικής πως πρόκειται για δράστες-τρομοκράτες. Το ολέθριο λάθος ήρθε να διορθώσει η ηγεσία της αστυνομίας με την πρεμούρα να συλλάβει η Ασφάλεια τους κοινούς Αλβανούς ληστές και να προκληθεί το αιματοκύλισμα με το βομβαρδισμένο τοπίο στον Βύρωνα.