20/2/10

Ο Αξιωματικός των «Καμπαρέ»


Γράφει ο βασίλης χήτος



Βίος και πολιτεία είναι τα μετάλλια που θα μπορούσαν να απονεμηθούν για την πλούσια καριέρα του, σε υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετεί σε μεγάλο νησί και έχει τη φιλοδοξία, στις επερχόμενες κρίσεις του Μαρτίου να σκαρφαλώσει στην πυραμίδα της ιεραρχίας και να διαδεχθεί μετά και τα τελευταία δραματικά γεγονότα στον Βύρωνα, τον Διοικητή Ασφαλείας κ. Γιάννη Δικόπουλο.
Ο αστυνομικός αυτός γνωστός και …εύθυμος θαμώνας των «στριπ –σόου» που σε προηγούμενες κρίσεις προήχθη σκανδαλωδώς αλλά εκσφενδονίστηκε εκτός Αττικής, είναι τόσο θρασύς που εξακολουθεί να δημιουργεί κλίμα υπέρ του και να διαδίδει πως όχι μόνο θα προαχθεί εκ νέου αλλά και θα επανέλθει στην Αθήνα ως ο απόλυτος ρυθμιστής στη νέα δομή που θα πάρει η Ασφάλεια, με την ένταξή της στην υπο σύσταση Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.
Για την πρόκληση εντυπώσεων μάλιστα έφτασε στο σημείο να εκδηλώνει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της πόλης όπου τώρα υπηρετεί, τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με τον Αρχηγό της αστυνομίας κ. Λευτέρη Οικονόμου.
Επίσης αν και οι επαφές του με τον τοπικό αλλά ισχυρό τύπο είναι σε οριακό σημείο σύγκρουσης, όταν του δίδεται η ευκαρία, δεν παραλείπει να υπενθυμίζει πως διαθέτει και την ανάλογη πολιτική επιρροή, αφού η σύζυγός του, έχει κοινό τόπο καταγωγής με υπουργό της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Η κακή του φήμη ως «διεφθαρμένου» όμως είναι τέτοια που όπως αποκαλύπτει το «Crimes on air» είχε προκληθεί επεισόδιο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και κρατήθηκε μυστικό, όταν προσπάθησε να εισχωρήσει σε γραφείο τη στιγμή που έγκριτος ποινικολόγος, μετά την πολυήμερη παραμονή του στο νοσοκομείο, είχε κληθεί να καταθέσει για την σε βάρος του δολοφονική ενέργεια από πληρωμένους μπράβους.
Στη θέα και μόνο αυτού του αξιωματικού ο ποινικολόγος ζήτησε το λόγο της παρουσίας του στον ίδιο χώρο και ενώ ήταν αποφασισμένος να αποκαλύψει ποιοί κρύβονται πίσω από το μαφιόζικο χτύπημα, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή δεν το έπραξε και αποχώρησε εκνευρισμένος χωρίς καν να δώσει μια έστω τυπική κατάθεση.

O γνωστός ποινικολόγος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για τα οργανωμένα κυκλώματα των σωματεμπόρων και τους "προστάτες " τους, καθώς το γραφείο του έχει χειριστεί τις μεγαλύτερες υποθέσεις με πρωταγωνίστριες τις καλλίγραμμες αλλοδαπές χορεύτριες, που εξωθούνται στην πορνεία και αποτελούν τον αναπόσπαστο κρίκο στην αλυσίδα του μαύρου χρήματος.

Πρόσφατα μάλιστα στο έμπειρο νομικό του επιτελείο, ανατέθηκαν δυο πολύκροτες υποθέσεις με...διεθνή [μέσο διαδικτύου] κολ γκέρλς που πουλούσαν το κορμί τους, όχι μόνο στις σουίτες των πολυτελών ξενοδοχείων της Αθήνας αλλά και εν πλω με κρουαζερόπλοια.
Απ’ όσες θέσεις πάντως και να πέρασε ο αξιωματικός αυτός δεν έκρυβε την αδυναμία του στο ποτό, στα «στριπτιζάδικα» αλλά και τις ύποπτες συναλλαγές του με άτομα της νύχτας.
Η εμπιστοσύνη των συναδέλφων του είχε κλονιστεί τόσο πολύ που τον έβλεπαν με μεγάλη καχυποψία και σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας, αν και υπηρετούσαν στο ίδιο κρίσιμο Τμήμα, του είχαν αποκρύψει ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε στο τσαντάκι διαβόητου καταζητούμενου και το οποίο «έδειχνε» για ...συνεργό άλλον επίορκο αστυνομικό.
Στη σύλληψη αυτή οι διωκτικές αρχές έδωσαν τεράστια σημασία αφού τότε διερευνούσαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Βασίλης Παλαιοκώστας.
Για την ίδια υπόθεση μάλιστα όταν κλιμάκιο μυστικών αστυνομικών από την Αθήνα, μετέβη στη Β/Δυτική Ελλάδα και συνέλαβε συνεργό του Παλαιοκώστα, ο «δακτυλοδεικτούμενος» αξιωματικός διέκοψε από μόνος του την άδεια του, επιδιώκοντας να …καπηλευτεί αυτή τη μεγάλη επιτυχία.
Είναι ενδεικτική η κάκιστη εντύπωση που είχε προκαλέσει σε συναδέλφους του, όταν ο ίδιος και με απώτερο σκοπό τις δημόσιες σχέσεις, είχε και…ενυπογράφως, παραστεί στην κατάθεση που είχαν δώσει δυο συγγενικά πρόσωπα επιχειρηματία ο οποίος είχε απαχθεί.
Στα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το «Crimes on air» φαίνεται το ονοματεπώνυμο και η υπογραφή του, αλλά για ευνόητους λόγους καλύπτουμε τα στοιχεία της ταυτότητας του.
Το ίδιο έπραξε ο αξιωματικός αυτός και όταν ο μεγάλος οικονομικός παράγοντας απελευθερώθηκε λίγες ημέρες μετά και περιέγραψε εγγράφως στους αστυνομικούς τη φρικτή εμπειρία που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του.
Στο πρόσφατο παρελθόν ο εν λόγω αστυνομικός κατά τη διάρκεια της πολυσυζητημένης παραμονής του σε υπηρεσίες των Αθηνών, είχε «φωτογραφηθεί» από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» για τον περίεργο ρόλο που είχε παίξει σχεδόν μεθυσμένος σε κατάστημα «στριπ-σόου» στην περιοχή του «Χίλτον».
Η εφημερίδα είχε βασικό τίτλο: Δούρειος Ίππος στα ψηλά της ΕΛ.ΑΣ ;
Ο υπότιτλος στη σελίδα επίσης ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αφού ανέφερε ότι « Ερευνούν για: ροζ προστασία αλλά και για τρικοπλοδιές σε σοβαρές επιχειρήσεις της Αστυνομίας ».
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γιώργου Μαρνέλλου ο αξιωματικός ως φανατικός πελάτης υποδέχτηκε με άγριες διαθέσεις χαμηλότερους στο βαθμό αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, που προσπάθησαν να διεξάγουν προγραμματισμένη έρευνα για τον αν οι ξένες χορεύτριες βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας αλλά και τι είδους υπηρεσίες προσφέρουν.
Η έρευνα τότε για τη «ροζ προστασία» δεν επεκτάθηκε μπροστά στον κίνδυνο να προκληθεί μέγα σκάνδαλο, όχι τόσο για τον ίδιο αλλά και για τους ανωτέρους του που την περίοδο εκείνη του είχαν εμπιστευτεί μια εξαιρετικά νευραλγική θέση στην ΓΑΔΑ.
Σύμφωνα με την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» υπήρξε και συνέχεια όταν: «Τρεις διοικητές
διαφορετικών αστυνομικών μονάδων της περιοχής Αθηνών, ανέφεραν στους ανωτέρους του ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός τους είχε υποδείξει να μην κάνουν ελέγχους σε συγκεκριμένα καμπαρέ, διότι αποτελούσε το κέντρο συλλογής των πληροφοριών του».
Ο αξιωματικός αυτός μπήκε για ένα διάστημα στο «ψυγείο» αλλά μετά όταν οι παλιές αμαρτωλές ιστορίες ξεχάστηκαν έλαβε τον επόμενο βαθμό του και τον απομάκρυναν από την Αθήνα μπροστά στον φόβο να βάλει ξανά το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε τροχιά περιπέτειας.