23/2/10

Γκανγκστερική ληστεία στην Ελευσίνα

Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας με πολύ δράση και θέαμα, εκτυλίχθηκαν στις 7 το απόγευμα στην οδό Γέλας 4 στην Ελευσίνα, όταν εφτά περίπου κρανοφόροι εισέβαλαν στα γραφεία μεταφορικής εταιρείας και άρπαξαν 250.000 €.
Κατά τη διαφυγή τους όμως ένας υπάλληλος της εταιρείας, χτύπησε με το αυτοκίνητό του τον οδηγό και το συνοδηγό μιας μοτοσυκλέτας, με αποτέλεσμα οι δράστες να πέσουν στο έδαφος και να ακινητοποιηθούν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, που με φτυάρια και ξύλα τους επιτέθηκαν και τους τραυμάτισαν.
Την ίδια ώρα από τον απέναντι δρόμο ιδιοκτήτης εστιατορίου, που έβλεπε να εκτυλίσσεται όλη η ληστεία μπροστά στα μάτια του, άρπαξε την καραμπίνα του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς αποτέλεσμα τους υπόλοιπους ληστές, που εκείνη την ώρα έφευγαν με ταχύτητα.
Οι δυο ληστές πάντως που έπεσαν στα χέρια των υπαλλήλων της εταιρείας είναι Αλβανοί και κουβαλούσαν μαζί τους, ένα Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και δυο χειροβομβίδες.
H αστυνομία ωστόσο δίνει άλλη μια διάσταση στα γεγονότα υποστηρίζοντας πως οι επικύνδινοι δράστες, καταδιώχθηκαν απο άνδρες της Άμεσης Δράσης και έχασαν τον έλεγχο όταν προσέκρουσαν σε κράσπεδο. Κατά την πρόσκρουση στο έδαφος μάλιστα το όπλο του συνοδηγού εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να βληθεί απο λάθος ο συνεργός του στην παλάμη. Το ζητούμενο βέβαια είναι υπο ποιές συνθήκες έπεσαν οι δράστες.
Οι υπόλοιποι ληστές πάντως που διέφυγαν κατάφεραν να πάρουν τις 250.000 € χρήματα που προορίζονταν για τη μισθοδοσία.