28/3/10

Με ταυτότητα απο το Α.Τ. Ομονοίας ο δραπέτης

Σαν αίλουρος καταρριχήθηκε στη μια τα ξημερώματα απο τον τρίτο όροφο του Αστυνομικού Τμήματος Πειραιά στην πλατεία Θεάτρου, ο 35χρονος κακοποιός Αναστάσιος Ζ...
Ο δράστης απέδρασε απο την τουαλέτα των κρατητηρίων που βρίσκεται σε ενιαίο χώρο, αποκολλώντας τις μικρές σιδερόβεργες. Η τρύπα που διάνοιξε ανάμεσα στα σίδερα του παραθύρου είναι τόσο μικρή που όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, αν μπορούσαν θα έφευγαν και οι υπόλοιποι συγκρατούμενοι του.
Ο Αναστάσιος Ζ... έκοψε την κουβέρτα σε "φέτες" και αφού τις συνέδεσε μεταξύ τους, έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο σχοινί με το οποίο και κατέβηκε απο το φωταγωγό στο ισόγειο και έγινε καπνός. Ο κακοποιός κρατείται απο την περασμένη Τρίτη για απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της οδού Σ. Διός. Πιάστηκε όμως επ' αυτοφώρο την ώρα που απειλούσε τον ιδιοκτήτη αλλά με ψεύτικο τελικά πιστόλι. Για συνεργό είχε έναν Αλβανό που διέφυγε της σύλληψης. Τι όμως ήταν εκείνο που τον έκανε να αποδράσει;
Το "crimes on air" αποκαλύπτει πως σύμφωνα με πολύ αξιόπιστη αστυνομική πηγή, ο 35χρονος είχε καταφέρει να του εκδόσουν απο το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας κανονική ταυτότητα αλλά με ...δανεικό πιστοποιητικό γέννησης, στο οποίο αναγραφόταν τα στοιχεία τρίτου άσχετου ατόμου. Βέβαια ο κακοποιός για να είναι πιο ...αξιόπιστος φρόντισε να επικολληθεί στην αστυνομική ταυτότητα η φωτογραφία του δικού του προσώπου.
Με την ταυτότητα αυτή ο 35χρονος φέρεται να έκανε διάφορες απατεωνιές [δάνεια, αγορές].
Η σύλληψή του ως ληστή θα είχε περνούσε απαρατήρητη, αν ένας έμπειρος Αστυνόμος της Ασφάλειας Πειραία δεν θυμόταν πως το όνομα Δημήτριος Μαϊμάκης, που αναγραφόταν στην αστυνομική ταυτότητα του 35χρονου δεν αντιστοιχεί στο πραγματικό πρόσωπο. Ο Αστυνόμος ανέτρεξε στο αρχείο της υπηρεσίας του για επιβεβαίωση και διαπίστωσε πως το όνομα Δημήτριος Μαϊμάκης είναι υπαρκτό άτομο, και μάλιστα πρόσφατα αποφυλακίστηκε με όρους έχοντας όμως την υποχρέωση να δίνει παρόν δυο φορές τον μήνα στην αστυνομία του Πειραιά. Η ταυτότητα εκδόθηκε την περίοδο που ο Μαϊμάκης ήταν φυλακισμένος. Ο ίδιος μάλιστα για την απάτη έχει καταθέση και μηνύσεις κατ' αγνώστων. Όταν αποκαλύφθηκε η πραγματική του ταυτότητα μόνο τότε ο Αναστάσιος Ζ... αντιλήφθηκε ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ως κρατούμενος και τα σίδερα του κρατητηρίου δεν τον κρατούσαν.