9/3/10

Γυναίκα πίσω απο τη δολοφονία

Η γυναίκα που θέλησε να στήσει συμμορία στα πρότυπα της διαβόητης "Εταιρείας Δολοφόνων" έκανε το λάθος που περίμεναν οι αστυνομικοί και έπεσε στην παγίδα τους, όταν πήγε να ρευστοποιήσει επιταγή του θύματος.
Οι άνδρες του Tμήματος Ανθρωποκτονιών τρείς μήνες μετά κατάφεραν να εξιχνιάσουν τη δολοφονία 66χρονου επιχειρηματία, η οποία διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 15-12-2009, μέσα στο διαμέρισμά του, στην οδό Ιππώνακτος 34, στο Νέο Κόσμο όπου βρέθηκε δεμένος στα χέρια και στα πόδια, ενώ ο θάνατος του προήλθε από ασφυξία, λόγω απόφραξης των αεροφόρων οδών.
Η ελληνίδα γυναίκα-εγκέφαλος είχε βάλει στο "κόλπο" και τα δυο της παιδιά που τώρα αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.
Δράστες είναι συνολικά πέντε άτομα: τρεις ημεδαποί, η 62χρονη μητέρα, ο 28χρονος γιος και η 30χρονη κόρη της αλλά και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, μία 19χρονη και ένας 30χρονος. Απ' αυτούς συνελήφθη η 62χρονη ως ηθική αυτουργός και ομολόγησε με λεπτομέρειες τις πράξεις τους.
Οι δράστες αφού ενοικίασαν όχημα από τη Βουλγαρία, μετέβησαν στην Αθήνα, την ημέρα της ανθρωποκτονίας, προκειμένου να διαπράξουν ληστεία σε βάρος του επιχειρηματία και να αφαιρέσουν προϊόντα και μηχανήματα από την αποθήκη της εταιρείας, που διατηρούσε.
Το βράδυ της δολοφονίας, η 62χρονη η οποία είχε εμπορικές συναλλαγές με το θύμα, υπέδειξε στους υπόλοιπους δράστες την αποθήκη και στη συνέχεια απεχώρησε από το σημείο για να μην γίνει αντιληπτή, αφού το θύμα την γνώριζε. H 19χρονη αλλοδαπή ακολούθησε και έπεισε το θύμα να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματός του και τότε ο 30χρονος αλλοδαπός ο οποίος περίμενε κρυμμένος στις σκάλες της πολυκατοικίας τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο. Η 19χρονη τον έδεσε με αυτοκόλλητες ταινίες στα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.
Οι δυο δράστες αφαίρεσαν από την οικία χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, επιταγές, πιστωτικές κάρτες του θύματος και τα κλειδιά της αποθήκης. Στη συνέχεια, μαζί με τα παιδιά της 62χρονης που ανέμεναν έξω από την πολυκατοικία, μπήκαν στην αποθήκη και αφαίρεσαν μηχανήματα και προϊόντα, τα οποία μετέφεραν στη Βουλγαρία. Αμέσως μετά την αφαίρεση των πιστωτικών καρτών από το σπίτι του θύματος, οι δυο νεαρές γυναίκες (η 30χρονη κόρη και η 19χρονη αλλοδαπή), τις χρησιμοποίησαν για την ανάληψη χρημάτων από αυτόματα μηχανήματα τραπεζών (ΑΤΜ) καθώς και για την αγορά ρούχων και καλλυντικών.
Η 62χρονη συνελήφθη κατά την προσπάθειά της να εξαργυρώσει σε τράπεζα στο Ελληνικό, μία από τις επιταγές που είχαν αφαιρέσει από το σπίτι του θύματος ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστωτικές κάρτες του θύματος.
Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων και παραχάραξη.